VESELIJA STRANA IZBORA

VIDEO: NAJLUĐA PRIČA IZBORA U SRBIJI Izmišljena stranka i lider sloganom 'Sarmu probo nisi' osvojili 13 mandata!

 PR

Na izborima u Mladenovcu, općini s 53.000 stanovnika u sastavu Beograda, drugo mjesto s 21 posto glasova zauzela je lista Ljubiša Preletačević Beli. Zahvaljujući izmišljenom liku Ljubiši Preletačeviću Belom (glumi ga Luka Maksimović), nositelju liste s imidžom sličnim velečasnom Sudcu, ovdje u verziji pravednika na bijelom konju i sa sloganom “SPN - Sarmu probo nisi”, osvojili su 21 posto glasova.

S 13 vijećnika lista formirana iz zafrkancije bit će druga snaga u Mladenovcu, iza SNS-a. U beogradskoj općini Savski vijenac jedan je mandat osvojila lista Pobijedimo stranke. Na prošlim je izborima tako skupštinski mandat osvojio jedan zastupnik stranke Nijedan od ponuđenih odgovora. Na ovim izborima Republička izborna komisija ipak im je zabranila kandidaturu.

Čelnik srpskih radikala Vojislav Šešelj morao se braniti od objava da je glasao za listu Borisa Tadića, Čede Jovanovića i Nenada Čanka: - Glasao sam za listu radikala na republičkim i općinskim izborima (u Zemunu).Oni koji su objavili da sam glasao za listu Čedu-Borisa-Čanka, narušli su tajnost izbora i tim se idiotarijama ne mogu baviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:19