POKVARENA RAKETA

VIDEO: NAJMANJE OSAM MRTVIH U EKSPLOZIJI VATROMETA NA VJERSKOJ PROCESIJI Slavlje se pretvorilo u tragediju: 'Nešto se pokvarilo i sve je eksplodiralo'

 
 Screenshot / YouTube

U eksploziji vatrometne rakete na vjerskoj procesiji u utorak poginulo je najmanje osmero ljudi, a pedesetak je ozlijeđeno ispred samog ulaza u crkvu, 145 km od Ciudad de Mexica, objavile su mjesne vlasti.

Eksplozija se dogodila u zoru ispred crkve u Tequisquiapanu, u državi Queretaru, u središtu zemlje, gdje su stanovnici organizirali procesiju.

"Nešto se pokvarilo i stvar je eksplodirala", rekao je novinarima čelnik hitne medicinske službe u toj državi, dodajući da su poginula dvojica dječaka od 11 i 12 godina.

Na videosnimci koja kruži društvenim mrežama vide se hodočasnici koji uz glazbu idu prema ulazu u crkvu, kada iznenada velika eksplozija izaziva paniku i vrisku ljudi.

Nesreće povezane s pirotehničkom industrijom nisu rijetkost u Meksiku gdje je običaj da se vjerski blagdani slave uz vatromet.

Najmanje su 24 osobe poginule u srpnju u Tultepecu, u okolici Ciudad de Mexica, gdje je velika tržnica pirotehničkih sredstava. Ista je tržnica bila poprište tragične eksplozije u prosincu 2016., nekoliko dana prije Božića, u kojoj je poginulo 42 a ozlijeđeno 70 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:48