U ŠOKU

VIDEO: NAKON PRESUDE PROCURILA NOVA SNIMKA ZLOGLASNOG NARKOBOSSA Pogledajte kako prestravljeni El Chapo plače

 
El Chapo
 Screenshot Youtube PIX11 News

Na novoobjavljenoj snimci se vidi meksički narkobos Joaquin "El Chapo" Guzman u suzama nakon što je stigao na američko tlo.

U utorak je okončano suđenje 61-godišnjem El Chapu. Osuđen je po svih 10 točaka optužnice nakon što je porota šest dana raspravljala. Suđenje je trajalo tri mjeseca, a tijekom tog su vremena svjedočili El Chapovi bivši suradnici, zaposlenici i agenti FBI-a.

Meksička je vlada izručila Guzmana u siječnju 2017., dan prije nego što je Donald Trump postao predsjednik.

Nakon što je jučer objavljena presuda, Ministarstvo pravosuđa je objavilo i snimku na kojoj se vidi Guzman sa suzama u očima, a čini se da je bio u stanju šoka nakon što je predan američkim vlastima u pratnji agenata DEA-e (policijsko-obavještajne agencije za suzbijanje droge).

El Chapo je ostatak života provesti u američkom zatvoru.

Optužnica je uključivala sedam točaka za krijumčarenje droge, jednu točku za organizirani zločinački pothvat, jednu za pranje novca i jednu optužbu za kazneno djelo počinjeno vatrenim oružjem. Zbog toga je osuđen za doživotnu zatvorsku kaznu, a još nije poznato gdje će ju odslužiti, piše Daily Mail.

Jučer je u sudnici bila i 29-godišnja supruga zloglasnog narkobosa, bivša kraljica ljepote Emma Coronel Aispuro. Nakon što je presuda pročitana, El Chapo se okrenuo prema njoj i poslao joj poljubac. Ona mu se nasmiješila i sa suzama u očima podigla palčeve. Par je u braku otkako je ona imala 18 godina.

Dok je presuda čitana, El Chapo nije pokazivao nikakve emocije. Njegovi su odvjetnici pak rekli da planiraju uložiti žalbu na presudu te da je on unatoč svemu optimističan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. kolovoz 2022 15:52