PUTNICI PRIJETE BOJKOTOM

VIDEO: 'NE RAZGOVARAJ SA MNOM TI GLUPA, RUŽNA KRAVO' Snimka divljaštva u avionu zaprepastila svijet, ljudi su u nevjerici zbog reakcije osoblja

 
 StanceGrounded / TWITTER

Ryanair se našao na udaru kritika jer sa svojega leta nije izbacio agresivnog muškarca koji je maltretirao ženu u sedamdesetim godinama života, piše BBC.

Incident se dogodio u petak na letu iz Barcelone za londonski Stansted, a snimke kavge putnici su podijelili na društvenim mrežama.

Mnogi su komentirali da je Ryanair trebao izbaciti agresivnog muškarca te zaprijetili da će ubuduće bojkotirati tu aviokompaniju.

Na snimkama objavljenima na Facebooku, koja je pregledana više od 1,8 milijuna puta, vidi se kako muškarac maltretira ženu na rasnoj osnovi i prijeti da će je 'odgurati na drugo sjedalo'.

Kad mu se ona obratila, on joj je odgovorio: - Na razgovaraj sa mnom na stranom jeziku, ti glupa, ružna kravo!

Nakon intervencije stjuardese, žena je objasnila da je željela sjediti pored svoje kćeri te je agresivca nazvala smrdljivim. Na snimci se također može čuti kako putnici govore: - Izbacite ga!

Kći napadnute žene kasnije je ispričala da je svađa započela zato što je njezinoj majci (77) koja pati od artritisa trebalo malo duže da se makne i dopusti muškarcu da sjedne na svoje mjesto.

David Lawrence koji je snimio incident rekao je da je u početku sve bilo mirno i putnici su se spremali za polijetanje, kad je u kabinu ušao muškarac i okomio se na ženu koja je sjedila uz prolaz.

- Odmah mi je privukao pažnju jer je bio glasan i agresivan. Rekao joj je da se makne, da makne noge i da uopće ne bi trebala sjediti ovdje.

No, prava svađa uslijedila je nakon što je došla ženina kći koje je sjedila na drugom kraju aviona.

- Progurao se između dvije žene i sjeo na svoje mjesto usput izgovorivši najgore rasne uvrede koje sam ikada čuo, kaže Lawrence.

Ženina kći kasnije je rekla da je povela majku, koja se u Englesku doselila s Jamajke još u šezdesetim godinama, na putovanje kako bi obilježile godinu dana od smrti supruga.

- Da sam se ja, ili bilo koja crna osoba, ponijele kao taj čovjek, odmah bismo bili izbačeni iz aviona. Mama je doista uznemirena i to joj nije trebalo jer je još u periodu žalovanja.

Jedan mlađi muškarac koji je sjedio u blizini povikao je na zlostavljača neka se smiri. Ostali putnici, čuje se na snimci, pohvalili tu njegovu reakciju.

- Nevjerojatno je da je Ryanair dozvolio ovakvu situaciju i da muškarac nije izbačen iz aviona.

Incident je privukao veliku pažnju i na društvenim mrežama, a Ryanair je u priopćenju kazao da će u svim budućim slučajevima ovakvi agresivni putnici odmah biti uklonjeni s leta. Također, dodali su da su o svemu obaviješteni španjolska policija i vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 21:44