KAOS NA BERKELEYU

VIDEO: NEREDI I PALEŽ NA SLAVNOM SVEUČILIŠTU Uoči govora gej konzervativca razjarena rulja rušila barikade, lomila prozore, izazvali požar na ulici...

 Stephen Lam / REUTERS

Na sveučilištu Berkeley u Kaliforniji izbio je požar uoči govora koji je trebao održati konzervativac, urednik portala Breitbart i samoproglašeni internetski trol Milo Yiannopoulos. Trebao je to biti njegov posljednji nastup na turneji na kojoj govori, kako on kaže, protiv 'epidemije političke korektnosti na američkim koledžima'.

Nastup konzervativca, koji se zalaže za to da alternativna desnica ima pravo na glas, spriječen je tako što je maskirana skupina izazvala požar u i oko kampusa.

Demonstranti su srušili barikade, lomili prozore i koristili benzin da bi izazvali požar na ulici, koji je umalo zahvatio i park koji se nalazi u blizini. Reagirala je policija, koristeći gumene metke i suzavac u pokušaju da stavi situaciju pod kontrolu, javlja Fox News.

Yiannopoulos je kasnije izjavio kako je u razgovoru sa studentima saznao da većina demonstranata nisu bili studenti, već starije maskirane osobe iz antifašističkog pokreta.



'Evakuiran sam sa Berkeleya, nakon što su nasilni ljevičarski demonstranti uklonili barikade, izazvali požare, bacali kamenje na prozore. Moj tim i ja smo izvan opasnosti, ali je govor otkazan. Jedno je sigurno – ljevica je potpuno prestrašena zbog slobode govora i napraviti će sve kako bi ga zaustavila', naveo je Yiannopoulos.

Inače, Milo Yannopoulos je jedna od ključnih osoba na portalu Breitbart, koji je osnovao Steve Bannon, glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:38