ČUDNI KRITERIJ

VIDEO: NEREDI NA NATJECANJU ZA NAJRUŽNIJEG ČOVJEKA Publika poludila nakon proglašenja jer je pobjednik previše zgodan

 AFP

Izbori za miss sigurno su među najpopularnijim natjecanjima na svijetu. Na takvim priredbama u pravilu prodefilira niz ljepotica, ali postoje i iznimke. Na primjer, natjecanje za Gospodina ružnog u Zimbabveu.

U subotu su suci na četvrtom natjecanju ovog tipa, koje se održava jednom godišnje, okrunili novog pobjednika, 42-godišnjeg Misona Sereu, piše Guardian . Sretni dobitnik laskavu je titulu osvojio zbog šarmantnog osmijeha kojim dominiraju rupe na mjestima gdje bi trebali biti zubi i niza grotesknih izraza lica koje je u stanju složiti.

No, njihova odluka nije našla na odobravanje publike. Štoviše, izazvala je opću pobunu koja je gotovo rezultirala ozbiljnim nasiljem. Naime, favorit okupljene mase bio je trostruki i dosad jedini pobjednik ovog natjecanja William Masvinu koji je titulu držao od 2012. godine. On i njegovi navijači prosvjedovali su zbog odluke sudaca jer je po njihovom mišljenju pobjednik previše zgodan i nije "prirodno" ružan, već mu samo nedostaje nekoliko zuba.

"Ja sam prirodno ružan. On nije. On je ružan samo kada otvori usta" - konsterniran je bio bivši šampion. "Zar svi moramo ostati bez zubiju da bismo slavili? Ovo je varanje!" - dodao je Masvinu, ispunjen pravedničkim gnjevom.

Tijekom nereda uzrokovanih proglašenjem ipak nitko nije bio ozlijeđen, ali je bilo mnogo naguravanja i sočnog vrijeđanja sudaca, prenose mediji.

Sva tu buka nije nastala samo zbog prestižnog naslova najružnijeg čovjeka, nego i financijskih interesa. "Nadam se da ću dobiti TV ugovor. Već sam nastupao po školama pokazujući svoju ružnoću tako da se sad želim prijeći na veći mediji" - u nadi je izjavio pobjednik.

Inače, organizator natjecanja David Machowa započeo je priredbu s namjerom da skine stigmu s ružnoće: "Izgled nam je darovao Bog. Svi bismo trebali biti ponosni onim što jesmo." Čini se da je uspio iznad svih očekivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:06