UŽAS U ZOO-U

VIDEO New York: Mladić (25) skočio u kavez sibirskog tigra, bori se za život! 'Tigar nije učinio ništa pogrešno i neće biti uspavan'

'Da naše osoblje nije tako brzo reagiralo i da nije bilo obučeno za takve izvanredne situacije, ishod bi bio posve drukčiji'
 YouTube

NEW YORK - Sibirski tigar nanio je teške ozljede dvadesetpetogodišnjem mladiću koji je u petak skočio u njegov kavez s vlakića koji vozi kroz zoološki vrt u Bronxu , objavila je njujorška policija.

Kada je David Vilalobos skočio u kavez, tigar, dvanaestogodišnji mužjak težak 180 kg, napao ga je i nanio mu teške tjelesne ozljede, rekao je glasnogovornik njujorške policije. "Slomljeni su mu ruka i noga, a jedna mu je noga smrskana", dodao je.

Glasnogovornik vatrogasaca rekao je da je mladić prevezen u bolnicu u Bronxu.

Direktor zoološkog vrta Jim Breheny navodi u priopćenju da su zaposlenici morali upotrijebiti vatrogasni šmrk ne bi li natjerali tigra da se udalji od žrtve: "Kada su ga uspjeli odbiti, rekli su mladiću da se zavuče ispod sigurnosne električne ograde".

"Čuvari su zatim namamili životinju u poseban boks i zatvorili je", dodao je Breheny, napomenuvši da je mladić bio pri svijesti i mogao je govoriti nakon napada.

"Da naše osoblje nije tako brzo reagiralo i da nije bilo obučeno za takve izvanredne situacije, ishod bi bio posve drukčiji", upozorio je Breheny.

Što je Vilalobosa nagnalo da skoči u kavez nije poznato. "Tigar nije učinio ništa pogrešno i neće biti uspavan", kazao je Breheny.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:24