TKO SAD LAŽE?

VIDEO: 'NITKO NIJE REKAO DA JE OVO NAJSMJEŠNIJI VIRUS' Vučić stao u obranu liječnika koji se 'proslavio' bizarnim izjavama, snimka ga brzo demantirala

 
 Screenshot / Twitter

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stao je danas u obranu doktora Branimira Nestorovića, liječnika koji se prije dva tjedna 'proslavio' svojim bizarnim stavovima o koronavirusu za kojeg je, između ostalog, ustvrdio da je to 'nasmješniji virus u povijesti čovječanstva'.

- Ne mogu trpjeti tu nepravdu. Da netko napada ove liječnike ovdje, da napadaju doktora Nestorovića, da napadaju ljude koji su ozbiljni i odgovorni. Nemojte lagati, nitko nije rekao da je 'najsmješniji virus'. Nitko - rekao je danas Vučić.

Portal Nova.rs vrlo je brzo demantirao Vučića objavivši video Nestorovićevog izlaganja.

Podsjetimo, pulmolog Sveučilišne dječje klinike Tiršova u Beogradu Nestorović je 27. veljače, između ostalog, rekao kako koronavirus postoji samo na Facebooku, da su žene prirodno zaštićene estrogenom i da je virus, zapravo, smiješan.

Na konferenciji za medije koju je tada sazvao srpski predsjednik Aleksandar Vučić, a koja je više izgledala kao stand-up nastup nego obraćanje nekog medicinskog stručnjaka, doktor je odmah na početku kazao da nije ovdje zato što se priključio Vučićevoj stranci, a onda je, jedva susprežući smijeh, počeo nabrajati zbog čega sve misli da opasnosti od koronavirusa uopće nema.

- Ne mogu da vjerujem da se narod koji je preživio sankcije, bombardiranje i svakojako maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva koji na Facebooku postoji - izjavio je Nestorović.

- Ja sam, recimo, na ovom sastanku bio protiv naručivanja maski i testiranja. Mislim da je to potpuno besmisleno. Pazite, da nemamo test, mi ne bismo znali da je epidemija. Već se zna da pada virulencija virusa, znači virus je sve slabiji i slabiji. I inače je slab - kazao je Nestorović i nastavio: - Žene od koronavirusa štiti estrogen, imaju jako blagi oblik bolesti i praktički ne umiru od virusa. Prema tome, što se žena tiče, slobodno možete u Italiju u šoping. Čujem da će sad biti i veliki popusti pošto nitko živ neće da ide.'

U Srbiji su od srijede zbog koronavurusa zabranjeni svi skupovi u zatvorenom prostoru s više od 100 ljudi, ali još nema potrebe za zatvaranje škola, odlučili su državni vrh i zdravstveni stručnjaci, a moguća je i odgoda parlamentarnih izbora zakazanih za 26. travnja.

U Srbiji je od 6. ožujka, kada je potvrđen prvi slučaj koronavirusa, do danas u 20 sati registrirano ukupno 18 slučajeva koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. srpanj 2024 19:25