MISTERIJ U KASSELU

VIDEO: NJEMAČKI POLITIČAR PRONAĐEN MRTAV U SVOM VRTU Policija sumnja na ubojstvo, premijer savezne pokrajine izrazio šok

 
Walter Lübcke
 Screenshot / YouTube

Njemački istražitelji pokrenuli su službenu istragu o smrti političara u njemačkom gradu Kasselu, koja se vodi kao sumnjiva.

Walter Lübcke (65), šef regionalnog vijeća pokrajine Hessen, pronađen je mrtav u nedjelju s prostrijelnom ranom na glavi, no na mjestu događaja nije bilo oružja, piše BBC. Policija je za medije rekla samo da su okolnosti smrti sumnjive te da kriminalistička policija istražuje slučaj.

- Jako smo šokirani iznenadnom smrću našeg prijatelja - rekao je premijer njemačke savezne pokrajine Hesse Volker Bouffier.

Prema lokalnom portalu HNA, Lübckeovo tijelo je pronađeno u njegovom vrtu u selu Istha. Lokalne su vlasti objavile da je umro iznenada u subotu navečer kod kuće, a iza njega je ostala supruga i dvoje odrasle djece. Također, u izvještajima stoji da Lübcke nije imao registrirano oružje.

U selu Istha održavao se festival pive koji je završio u nedjelju i na HNA spekuliraju da bi to dvoje moglo biti povezano.

Lübcke je bio vodeći član Bouffierove vladajuće stranke CDU i posljednjih desetak godina nalazio se na važnijim lokalnim funkcijama. Iz stranke ga opisuju kao ‘pacifista koji je uvijek mirio suprotne strane i koji nije mogao biti bolji čovjek’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:41