RAT S DŽIHADISTIMA

VIDEO: NOVA SNIMKA TAOCA 'Obamina taktika je predvidljiva, avionima neće pobijediti Islamsku državu'

 YouTube

BAGDAD - U najnovijem videu koji su objavili militanti Islamske države, britanski taoc John Cantlie kritizira ‘razočaravajuće predvidljivu’ akciju američkog predsjednika Baracka Obame protiv džihadista.

U prisiljenom izlaganju, koje zvuči kao da je pročitano s blesimetra, Cantlie je rekao da će organiziranje iračke vojske trajati mjesecima, i opisao Armiju slobodne Sirije kao ‘nediscipliniranu, korumpiranu i neučinkovitu.’

Rekao je i da je ‘uglavnom beskorisno’ dostavljati zapadnjačka oružja sirijskim pobunjenicima jer ih se mnogo prodaje na crnom tržištu i na kraju završe u rukama vojnika Islamske države.

Komentirao je i zračne udare, napomenuvši da su ‘zračne snage dobre u uništavanju specifičnih meta, ali da nisu iskoristive za zauzimanje i držanje teritorija.’

- Za tako nešto potrebna vam je učinkovita i disciplinirana pješadija i teško je vidjeti kako će ova sklepana vojska s dugom poviješću neuspjeha postati bilo kakva vrsta uvjerljive pješadije, rekao je.

Cantlie, kojeg su islamisti zarobili još 2012., opisuje sebe kao dugogodišnjeg zarobljenika Islamske države i kaže da ga je britanska vlada napustila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:00