NEMA MIRA

VIDEO: NOVA UHIĆENJA U BALTIMOREU Prosvjednici napali novinare Fox Newsa: 'Gubite se iz grada!'

BALTIMORE - Policija u Baltimoreu u petak navečer po mjesnom vremenu uhitila je niz prosvjednika ispred gradske vijećnice koji su se oglušili o policijski sat kako bi izrazili ogorčenost smrću mladog crnca u policijskom vozilu, što je pokrenulo nemire u tome američkom gradu i ne smiruje se ni nakon objave da će policajci biti kazneno gonjeni.

Prosvjednici su formirali kordon ispred snaga policije usprkos najave da će se krivično goniti šest policajaca od kojih četvoricu zbog ubojstva.

Uhićenje je provedeno iako je večer protekla mirno, ulice grada bile su poluprazne uoči stupanja na snagu policijskog sata, u 22 sata po lokalnom vremenu, četvrtu noć zaredom.

"Policijski časnici priveli su prosvjednike koji su odbili otići nakon stupanja na snagu policijskog sata", objavio je policijski okrug Baltimorea na Twitteru.

"Uhićen sam nepravedno. Ovo je moj grad. Ovi policajci ne žive ovdje, ja živim", kazao je jedan prosvjednik tv postaji CNN.

ubijeni Freddie Gray

Prosvjednici su zahtijevali "pravdu za Freddieja Grayja (25)", koji je umro 19. travnja od posljedica "teške" ozljede u prijevozu 12. travnja, bez sigurnosnog pojasa, vezanih nogu i ruku, dok je ležao potrbuške u policijskom kombiju.

Od smrti mladića, Baltimore je poprište svakodnevnih prosvjeda koji su se u ponedjeljak pretvorili u nemire.

Poznati voditelji FOX televizije Geraldo Rivera našao se u nezavidnoj situaciji nakon što mu je jedan od ljutitih prosvjednika u Baltimoreu poručio da 'se gubi iz grada'.

- Želim da se ti i Fox News gubite iz Baltimorea. Niste došli izvjestiti o beskućnicima ili barikadiranim domovima kao ni siromaštvu. Ovdje ste zbog crnačkih prosvjeda. Niste tu zbog Freddie Graya, već zbog priče - rekao je prosvjednik.

Nekoliko organizatora prosvjeda požalilo se kako su mirna okupljanja povodom smrti 25-godišnjeg Graya dobila minimalnu minutažu na vijestima dok su neredi u ponedjeljak imali intenzivno praćenje.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:57