JOSEPH KONY 2012

VIDEO Objavljen nastavak KONTROVERZNOG filma: Otkriva više detalja o afričkom krvoloku i njegovoj vojsci Božjeg otpora

Organizacija Invisible Children objavila je nastavak mini-filma 'Joseph Kony 2012'
 YouTube

Novi 20-minutni film otkriva više detalja i informacija u kampanji protiv Josepha Konyja, s ciljem stvaranja pritiska na političare i pokretanja lova na zloglasnog militantnog lidera iz Ugande.

"Drugi dio daje bolji uvid u djelovanje Božje vojske otpora (LRA), prikazuje napore međunarodne zajednice u borbi protiv njih, što je do sad učinjeno, i što svi mi možemo učiniti kako bi pomogli", stoji u opisu videa objavljenog na YouTubeu.

Prvi polusatni video "Joseph Kony 2012", objavljen prošloga mjeseca, pregledan je više od 100 milijuna puta u manje od tjedan dana.

Uspjeh prvog dijela skrenuo je brojne znatiželjne poglede prema udruzi Invisible Children, te razbuktao međunarodnu debatu. U sjevernoj Ugandi film je izazvao gnjev, uz tvrdnje da Kony više ne predstavlja prijetnju za zemlju.

U drugom dijelu nedostaje naracija direktora filma Kony 2012, Jasona Russella, zbog psihičkog sloma kojeg je Russell doživio uslijed instant uspjeha njegova filma.

Russell je uhićen nakon što ga je policija pronašla kako polugol trči ulicama San Diega i proziva vraga. Njegova obitelj tvrdi da se i dalje oporavlja u bolnici.

Drugi dio filma Joseph Kony prikazuje i detalje oko LRA, te kako su njezini pripadnici terorizirali okolne zemlje, države poput Demokratske Republike Kongo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:47