NOVI KONTAKT

VIDEO: OBJAVLJENA JOŠ JEDNA SNIMKA NLO-a KOJEG SU SNIMILI AMERIKANCI 'Riječ je o letjelici malih dimenzija, bila je poput kovčega srebrne boje'

 
NLO
 CNN / Twitter

CNN je objavio detalje klasificiranog dokumenta koji je kreirao američki Centar za sigurnost mornarice, a u kojem se opisuju detalji susreta zrakoplova Ratne mornarice s neidentificiranim letećim objektom (NLO). Riječ je o jednom od susreta o kojima je prošlog mjeseca izvijestio Pentagon.

Incident o kojem piše i video kojeg donosi CNN dogodio se 26. ožujka 2014. godine, a na njemu se može vidjeti nepoznati leteći objekt malih dimenzija, približne veličine kovčega, srebrne boje.

Tijekom susreta jedan je od mornaričkih zrakoplova F/A-18 prošao 300-tinjak metara od NLO-a, ali nije uspio utvrditi identitet letjelice, stoji u izvješću Centra za sigurnost mornarice. Dodaje se kako je pilot američke mornarice pokušao uspostaviti vizualni kontakt, ali nije uspio.

Video koji je objavio CNN stiže samo par tjedana nakon što je Pentagon u javnost pustio tri snimke koji prikazuju 'neidentificirane zračne fenomene'.

Na videima se naočigled može vidjeti kako se neidentificirani leteći objekti kreću dok ih se snima infracrvenim kamerama.

Dva od tri videa sadržavaju i reakcije američkih vojnika koji se čude kako se objekti brzo kreću. Može se čuti da jedan od glasova nagađa da je riječ o dronovima.

Američka je mornarica u rujnu prošle godine potvrdila autentičnost videa koje je snimila.

"Objavljujemo ih sada kako bismo raščistili zablude o tome jesu li snimke koje kruže autentične ili ne te ima li ih još", rekla je tada glasnogovornica Pentagona Sue Gough.

"Nakon temeljite revizije, Ministarstvo obrane odlučilo je da službeno objavljivanje ovih videa koji se ne smatraju tajnima ne otkriva nikakve osjetljive mogućnosti ili sustave te ne ometa naredne istrage ulaza neidentificiranih zračnih fenomena u vojni zračni prostor."

Mornarica sada ima formalne upute za prijavljivanje svih neidentificirani letećih objekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:48