INDIJA

VIDEO: OKONČAN LOV NA TIGRICU LJUDOŽDERKU Sijala je strah čak dvije godine, ubila je i pojela najmanje 13 ljudi, lovci su je namamili skupim parfemom

 
 INDIAN FORESTRY DEPT

Veliki lov na tigricu u Indiji završio je nakon dvije godine i nakon što je životinja ubila najmanje 13 ljudi, potvrdile su tamošnje vlasti. Šestogodišnja tigrica je ubijena u zapadnoj pokrajini Maharashtra, a lovci koji su je usmrtili tvrde da su je namamili - parfemom.

Iako su brojni aktivisti i prijatelji životinja vodili žestoku kampanju kako bi spasili tigricu, indijski Vrhovni sud nije imao milosti i kazao je kako se neće miješati ako šumski rendžeri budu prisiljeni upucati životinju.

Tigricu, poznatiju i po nadimku T-1, ubila je skupina lovaca naoružana pištoljima za uspavljivanje, ali i vatrenim oružjem, u blizini sela Borati. Lovci su dobili dojavu da se tigrica kreće u blizini sela te su je pričekali, namamili, a onda pogodili strelicom iz pištolja za uspavljivanje, no to nije moglo zaustaviti razjarenu životinju.

Krenula je na vozilo rendžera, a tada ju je usmrtio hitac iz vatrenog oružja s nekih deset metara udaljenosti.

Trenutno se na životinji radi obdukcija, piše BBC.

Tigrica se kretala u društvu svojih dvaju devetomjesečnih mladunaca, a zadnji napad na ljude izvela je zajedno s njima u kolovozu kada su ubili troje ljudi i ostavili u strahu sve žitelje gradića Pandharkawada.

Dvije godine trajala je njezina 'strahovlada', no na kraju joj je presudila ljubav prema muškom parfemu Obsession Calvina Kleina. Ovaj parfem, naime, sadrži i feromon za koji su američki znanstvenici u odvojenom eksperimentu utvrdili da privlači ženke jaguara pa su Indijci odlučili isprobati parfem i na T-1.

Prije toga pokušavali su je namamiti vezivanjem stoke uz drveće i postavljanjem stotinjak kamera ne bi li je uočili.

Većina žrtava tigrice pronađena je obezglavljena, a prvi put je ljudsko meso kušala kad je jednom muškarcu odgrizla nogu.

S više od 2.200 divljih mačaka, Indija je dom za 60 posto svjetske populacije tigrova, a vjeruje se kako ih samo u Maharashtri ima više od 200.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:37