DRAMA U SAD-u

VIDEO: 'OSJETIO SAM NEŠTO POPUT POTRESA!' Urušila se zgrada u Philadelphiji, ekipe tragaju za preživjelima!

 Twitter

PHILADELPHIA - Šest osoba poginulo je a 14 je ozlijeđeno kada se u srijedu u Philadelphiji srušila četverokatnica, priopćili su vatrogasci.

Iako su mediji ranije javili da nema žrtava, prilikom raščišćavanja ruševina pronađeno je šest tijela. Kako javlja BBC, radi se o pet žena i jednom muškarcu.

Trinaest je osoba u bolnici primilo pomoć za lakše ozljede, u kasno u srijedu iz ruševina je izvučena jedna 61-ogodišnja žena.

Zgrada, u kojoj su se nalazili i trgovački i stambeni prostori, u veljači je dobila dozvolu za rušenje, iako ne postoje podaci da je imala oštećenja.

Svjedoci kažu da su čuli zaglušujući buku i vidjeli kako je u nekoliko sekundi zgrada nestala.

'Bio sam parkiran u blizini kada sam osjetio nešto poput zemljotresa', rekao je vozač kamiona koji se zatekao u blizini. Pomislio sam: 'Što se dođavalo događa? Moj kamion je uništen, no ja sam se uspio izvući samo sa manjim ogrebotinama. I prašnjav.'

Prema nekim indikacijama smatra se da je do eksplozije došlo zbog nesreće u tvornici.

'Vatrogasci, policija, građevinari, sve ekipe su na terenu i grozničavo traže ljude koji se pod ruševinama bore za život', govori jedan od očevidaca.

Medicinsko osoblje je također na terenu, a u pomoć spasiocima stigla je i građevinska mašinerija kojom će se pokušati ukloniti teške betonske blokove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 08:08