SRAMOTNI GOVOR

VIDEO: OVAKO JE PRIČAO MLADI RADIKAL VUČIĆ PRIJE DVADESET GODINA 'Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu Muslimana'

 Screenshot

'Za jednog Srbina, ubit ćemo 100 muslimana' - pisalo je danas na jednom od transparenata u Potočarima gdje se održava 20. obljetnica zločina u Srebrenici.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Izjavio je to u Skupštini Srbije 20. srpnja 1995. godine, samo 11 dana nakon genocida u Srebrenici, sadašnji srpski premijer Aleksandar Vučić koji je tada bio član Srpske radikalne stranke.

Tri godine kasnije postao je ministar informiranja, a 2008. prešao je u Srpsku naprednu stranku čiji je sada predsjednik.

'Pa vi bombardirajte, ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana. Pa da vidimo smije li međunarodna zajednica ili bilo tko drugi udariti na srpske položaje, može li se tako ponašati sa srpskim narodom - zaprijetio je prije 20 godina.

Danas je u Potočarima izviždan te je dobio kamenom u glavu, a nakon napada je kazao da poziva sve Srbe da 'nikad nigdje ne pokažu mržnju prema susjedima i prijateljima Bošnjacima'.

- Neka nitko ne digne ruku na njih jer sa njima moramo živjeti zajedno u budućnosti - rekao je Vučić, dodavši da je dosta bilo mržnje i bijesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 14:20