POTEZ ZA NOTES

VIDEO: 'OVO BI MOGAO GLEDATI CIJELI DAN' Procurila slika nacista koji je vrijeđao ljude, uslijedio je lov koji je na kraju završio samo jednim udarcem

 
 Screenshot: YouTube

Muškarac s nacističkom trakom na kojoj je nacrtana svastika prije nekoliko dana šetao je američkim gradom Seattleom i nije se najbolje proveo nakon što je njegov put završio klasičnim nokautom od strane velikog prolaznika.

Čim je više građana uočilo neonacista podijelili su njegovu fotografiju putem Twittera i obavijestili policiju da provocira građane i nastoji započeti tučnjavu, rekli su iz Policijske uprave u Seattleu, a piše Independent.

No, na nesreću drčnog neonacista, satima prije nego ga je policija pronašla njegova fotografija kako s trakom sjedi u busu objavljena je na Twitter profilu antifašističke grupe.

- Nacistički se***a vozi se liniji D prema centru Seattlea. Ljudi kažu da je zlostavljao tamnoputog muškarca u autobusu - stajalo je u postu iznad fotografije za koju navode da su dobili od "treće osobe". Fotografija se ekspresno proširila društvenim mrežama i građani Seattlea su počeli javljati gdje su točno vidjeli muškarca. Prema mnogim objavama on je tijekom šetnje ulicom vikao na građane i sipao rasističke uvrede.

Samo sat vremena kasnije, objavljen je video na kojem se taj neonacist suočio s povećim afroameričkim prolaznikom koji ga je nakon kraće rasprave nokautirao desnim krošeom kakvog se ni u ringu ne bi posramili. Neonacist je ostao ležati na podu, a osoba koja je snimala kratkotrajni okršaj samo je prokomentirala "laku noć".

Nije jasno je li prolaznik gromovite desnice pripadnik kakve antifašističke grupe, ali očito je da mu se nije svidio simbol pod kojim su nacisti počinili holokaust i pobili milijune nevinih ljudi, naročito onih koje su smatrali nižom rasom.

Kad su došli policajci, nokautirani neonacist je došao k sebi, skinuo traku i pokupio se bez da je rekao policiji što se dogodilo. S druge strane, muškarac koji ga je udario već je postao hit na internetu, a neki je komentator primijetio da bi snimku udarca "mogao gledati cijeli dan".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:34