KORONA U AMERICI

VIDEO: 'OVO JE ZEMLJA SLOBODNIH! IDI U KINU AKO HOĆEŠ KOMUNIZAM!' Američki desničari prosvjedovali na ulicama pa naišli na nepremostivu prepreku

 
 Youtube

Mala grupa zdravstvenih radnika iz Colorada suprotstavila se prosvjednicima protiv mjera zaštite i zatvaranja država zbog pandemije koronavirusa.

Stotine ljudi okupile su se u Denveru mašući američkim zastavama i transparentima i trubeći iz svojih automobila i kamioneta.

No manji broj zdravstvenih radnika odjeven u zaštitna odijela, stao je nasred ceste zapriječivši tako prolaz prosvjednicima.

U videu koji je ostvanuo na Youtubeu može se vidjeti kako se jedna žena odjevena u USA majicu naginje kroz prozor automobila i viče na zdravstvene radnike. Također, u ruci drži znak na kojem piše 'Zemlja slobodnih' ('Land of the Free').

'Zemlja slobodnih! Idi u Kinu ako hoćeš komunizam', kaže ona osobi koja stoji ispred njezinog autommobila.

No medicinar ispred njezinog auta ne odgovara, dok se iz pozadine čuje još vike.

U državi Colorado, koja broji oko 4,5 milijuna stanovnika, dosad je zabilježeno 9.730 slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 420 ljudi, prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins.

Guverner Jared Polis naložio je obaveznu izolaciju u kućama koja će potrajati do 26. travnja.

Prosvjednici diljem zemlje okupili su se kako bi izrazili svoje protivljanje mjerama zaštite i ograničavanja kretanja te se žale da su im ukinute osobne slobode zbog čega se boje da će njihovi životi biti uništeni.

Više od 97 posto stanovništva SAD-a je pod nekim oblikom mjera restrikcije. Predsjednik Donald Trump je najavio da će se zemlja početi otvarati 1. svibnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:06