TORTE I BALONI

VIDEO: 'OVO SE DOGODILO PRVI PUT U POVIJESTI!' Norvežani otvorili podvodni tunel, a sama svečanost otvaranja postala je svjetski hit!

 
Knut Arild Hareide
 FACEBOOK

Društveno distanciranje postalo je globalno "novo normalno", ali život i u jeku pandemije koronavirusa mora ići dalje, a kako to izgleda u Norveškoj, čak i kad su politika i gospodarstvo u pitanju, pokazao je ondašnji ministar prometa Knut Arild Hareide.

Jer upravo je u njegovu mandatu završen vrlo važan projekt "Ryfast", a njega je zapala čast da otvori veliki podmorski tunel koji povezuje treći po veličini norveški grad Stavanger s regijom Ryfylke.

No umjesto svečane ceremonije, Knut Arild Hareide vrpcu je prerezao na daljinu - točnije, iz svoga ureda.

Na fotografijama koje je objavio na svom službenom Facebook profilu vidi se da je s njim u prostoriji bio samo službeni fotograf, a ovaj važan događaj za Norvešku upotpunili su samo baloni u bojama norveške zastave.

Ministar je svečani trenutak putem videolinka podijelio s drugim visokim dužnosnicima iz Osla.

- Najviše mi je žao što nisam mogao upoznati sve ljude i rukovoditelja koji su završili ovaj fantastičan projekt - izjavio je Hareide za državnu televiziju NRK, a prenosi portal Sky News.

- Odradio sam prvo otvaranje prometnice na daljinu u norveškoj povijesti. Iako zbog trenutačne situacije nisam mogao fizički biti ondje, ovo zaslužuje govor i tortu - napisao je ministar na Facebooku.

Naravno, nisu izostale ni šale na račun ovog neobičnog, ali simpatičnog događaja: "Proslavio je razbijanjem boce šampanjca o svoj radni stol", komentirao je jedan korisnik Reddita.

Inače, u Norveškoj, zemlji od 5,3 milijuna stanovnika, zabilježen je 7361 slučaj zaraze virusom COVID-19, umrla je 191 osoba, a s mjerama popuštanja oprezno se započelo prošloga tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:47