U SRCU EPIDEMIJE

VIDEO: PANIKA NA TRŽNICI Oboljeli od ebole došao kupiti kruh. Svi su se razbježali, za njim trčali liječnici

Muškarac u crvenoj majici bijesno je vikao na rulju rekavši da je pozitivan na ebolu
 YouTube

Uznemirujuća snimka iz Zapadne Afrike rijedak je uvid u strah i teror koji vlada među ljudima u zoni razbuktale epidemije virusa ebole koji hara u nekoliko afričkih zemalja – Gvineji, Liberiji, Sijera Leoneu, a odnedavno i Senegalu.

Prikazuje pacijenta zaraženog ebolom koji je pobjegao iz bolnice te šeće tržnicom, a stotine ljudi oko njega u panici bježe od potencijalne opasnosti.

Muškarac u crvenoj majici bijesno viče na rulju koja mu se pokušava suprotstaviti. Govori ljudima da je pozitivan na ebolu, a u jednom trenutku ga okruže i svladaju zdravstveni djelatnici u zaštitnim odijelima te ga uspiju strpati u ambulantna kola.

Incident se dogodio u Monroviji, glavnom gradu Liberije, gdje je muškarac pobjegao liječnicima u prenatrpanoj bolnici Elwa, čiji odjel za pacijente s ebolom vode Liječnici bez granica.

Prošloga mjeseca procurila je vijest da su liječnici iz Elwe morali odbiti neke pacijente zbog nedovoljnog broja kreveta, dok su mještani jučer novinarima ispričali kako se pacijenti žale da u bolnici ne dobivaju hranu.

Pacijent koji je izazvao paniku na tržnici nosio je kruh te bolničku narukvicu, a očevici tvrde da je naprosto bio u potrazi za hranom.

Liberija je najteže pogođena najsmrtonosnijom epidemijom ebole u povijesti. Samo je u toj zemlji od ebole umrlo 700 od ukupno 1552 žrtve te opake bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:49