UBOJICE I OTMIČARI

VIDEO: PANIKA U KALIFORNIJI Policija nudi nagradu od 50.000 dolara: 'Pobjegla su nam trojica opasnih zatvornika, javite nam ako ih vidite!'

 Reuters/Screenshot

U tijeku je potraga za trojicom zatvorenika koji su se kroz čelične rešetke iskrali iz ćelije, pa kroz vodovodni tunel preko krova pobjegli iz strogo čuvanog zatvora Orange County u Kaliforniji.

Zatvorenici, od kojih je jedan osuđen zbog ubojstva, drugom se sudi za pokušaj ubojstva, a trećem zbog otmice, pobjegli su iz zatvora u petak, kazao je šerif Jeff Hallock medijima, prenosi CNN.

- Ovo je očito bio dobro smišljen i isplaniran bijeg. Ne zna se točno, no trebalo im je sigurno nekoliko tjedana pa čak i mjeseci da ovo pripreme - kazao je.









KCAL je izvijestio kako su zatvorenici zavezali ručnike i plahte kako bi napravili uže i spustili se s krova na ulicu. Policija je u nedjelju objavila fotografije 'užeta' i drugih dokaza o bijegu. Za informacije koje vode uhićenju 20-godišnjeg Jonathana Tieua, 37-godišnjeg Hosseina Nayeria i Baca Tiena Duonga (43) ponudili su nagradu od 50.000 dolara, a u međuvremenu pokušavaju shvatiti kako su točno pobjegli.

HANDOUT
Inmates Jonathan Tieu, 20, Bac Duong, 43, and Hossein Nayeri, 37, (L to R) are seen in an undated combination photo released by the Orange County, California, Sheriff's Department. The three inmates, an accused murderer and two other California prisoners, were still at large on Sunday after breaking out of the Orange County jail as a massive manhunt for the trio entered its third day, authorities said. REUTERS/Orange County Sheriff's Department/Handout via Reuters THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Foto: Reuters

Muškarci su opisani kao vrlo opasni i građani su zamoljeni da nazovu 911 ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Još se ne zna jesu li ostali zatvorenici vidjeli njihov bijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:56