BRUTALNO UBOJSTVO

VIDEO: PERUANSKO PLEME LINČOVALO KANAĐANINA KOJI JE U PRAŠUMU DOŠAO U POTRAGU ZA PROSVJETLJENJEM Konzumirao je ayahuascu, a onda ubio njihovu šamanku

 
 Screenshot

Kanađanina Sebastiana Woodroffea (41), koji je otputovao u Peru kako bi u potrazi za prosvjetljenjem proučavao halucinogene lijekove u amazonskoj prašumi, ubila je peruanska banda koja ga je okrivila za ubojstvo starije šamanke vrlo poštivane u njihovom selu.

Njegovo putovanje završilo je kobno kada je u četvrtak navodno s dva metka upucao 81-godišnju iscjeliteljicu Oliviu Arevalo Lomas, pripadnicu plemena Shipibo-Konibo u selu Victoria Gracia na sjeveru Perua.

Omiljena šamanka, piše CBC, vodila je unosan zdravstveni centar koji je zapadnjacima nudio ayuhuascu - halucinogeno biljno piće namijenjeno liječenju i podizanju svijesti o sebi i svijetu koji vas okružuje.

Woodroffe je bio jedan od njezinih pacijenata, a peruanske vlasti imenovale su ga njezinim ubojicom.

Istog dana kada je ubio uglednu šamanku, Woodroffea su linčovali mještani.

Peruanska policija izvijestila je kako je Kanađanin brutalno vučen za vrat kroz prašumu. Video koji je jedan mještanin snimio mobitelom prikazuje muškarca prekrivenog krvlju kako moli za milost dok ga vuku za uče zavezano za njegov vrat, a potom se vidi njegovo beživotno tijelo kako leži na blatnoj zemlji.

Službenici su u subotu iskopali njegovo tijelo iz neoznačenog groba u šumi, na mjestu kilometar udaljenom od kuće šamanke Arevalo.

- Tijelo smo identificirali koristeći otiske prstiju i radi se o Sebatianu Woodroffeu - kazao je general Jorge Lam koji je vodio istragu o dvostrukom ubojstvu.

Još uvijek nitko nije uhićen radi njegove smrti.

- Nećemo biti mirni dok oba ubojstva ne budu riješena - kazao je glavni tužitelj Ricardo Palma Jimenez.

Inače, amazonska prašuma već niz godina privlači strance koji eksperimentiraju s ayahuascom koja izaziva psihodelična iskustva.

Ovaj halucinogeni koktel već se stoljećima koristi u Brazilu, Peruu, Ekvadoru i Kolumbiji kao lijek za brojne bolesti i još nije nikad zabilježeno da izaziva nasilnost.

Woodroffeovi prijatelji kažu kako je prvi put u Peru otputovao 2016. i kako se udaljio od njih nakon nekoliko iskustava s ayahuascom.

Želio je biti učenik iscjeliteljice i postati savjetnik za ovisnike.

Ronald Suárez, vođa plemena Shipibo-Konibo, kazao je kako su ubojice Kanađanina reagirale u trenutku i pribjegli tradicionalnom traženju pravde.

- No mi smo miroljubiv narod koji je oduvijek živio u skladu s prirodom. Nemamo povjerenja u našu policiju, i često se kriminalci izvuku nekažnjeno - kazao je.

Oliviu Arevalo Lomas, koja je bila na glasu kao hodajuća knjižnica koja zna najviše o tradiciji i njihovoj kulturi, već danima oplakuje cijelo selo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:44