UTAJA POREZA

VIDEO: PLAYBOYEVA ZEČICA IDE U ZATVOR Od 90-godišnjeg bogataša primala darove vrijedne milijune eura

 ANDREAS ARNOLD / AFP

BONN - Njemački poreznici nastavljaju sa svojom bitkom protiv poznatih koji varaju na porezima. Ovaj tjedan, sud u Frankfurtu osudio je bivšu Playbojevu zečicu godine na dvije i pol godine zatvora za utaju poreza u iznosu od milijun eura.

Swetlana Maslowskaya (32), u srijedu je briznula u plač u sudnici nakon što su joj rekli da će provesti najmanje godinu dana u zatvoru prije mogućnosti uvjetnog puštanja.

Maslowskaya je primila poklone u vrijednosti od najmanje dva i pol milijuna dolara od svojeg 90-godišnjeg ljubavnika, njemačkog nasljednika pivskog biznisa Brune Schuberta.

Od Schuberta je dobivala novac u gotovini, ali i automobile, nakit, izlete na egzotične destinacije, a plaćao je i njen shopping, kao i stan u Salzburgu, koji je kasnije prodala bez plaćanja poreza.

Maslowskaya je 2002. postala zečica godine, a dvije godine kasnije upoznala je pivskog tajkuna Schuberta i postala njegova djevojka, te je napustila manekensku karijeru.

Schubert je 2009., nakon smrti njegove žene Ingeborg, oženio Meharit Kifle, Etiopljanku 64 godine mlađu od njega, kojoj je u oporuci ostavio cijelo svoje bogatstvo, zbog čega se njegova obitelj ternutno tuži s Kifle.

Maslowskaya je na sudu uplakana izjavila kako joj je jako žao zbog svega što je učinila.

- Više nikad neću primati poklone ni od koga, rekla je.



Swetlana Maslowski - MyVideo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:45