SPEKTAKULARNI PRIZORI

VIDEO: POGLEDAJTE INTERAKTIVNU PANORAMU ERUPCIJE VULKANA Nevjerojatan pogled na rijeke lave!

Ruska filmska ekipa snimila je spektakularnu interaktivnu panoramu erupcije vulkana na istoku Rusije.

Skupina fotografa i entuzijasta ustupila je snimku vulkana Plosky Tolbachik neprofitnoj organizaciji AirPano , koja je spajanjem tisuća fotografija napravila cijeli niz nevjerojatnih interaktivnih panorama.

- Vulkan je bio prekriven oblacima i dimom. Odlučili smo se približiti i tada smo ugledali rijeku lave. Usporili smo kako bismo snimili nekoliko panoramskih fotografija, a tada smo spazili ovo. Svaki puta kada sam pokušao fotografirati erupciju, osjećao sam se kao da glavu guram u pećnicu. Svi smo se znojili zbog neizdržive vrućine, ispričao je Stas Sedov, jedan od fotografa koji su iz helikoptera snimali ovu erupciju.

Stas je također ispričao kako je vrući zrak iznad vulkana bacao helikopter s jedne strane na drugu, poput pera, no zahvaljujući iskusnom pilotu izvukli su se.

Nevjerojatnu panoramu iznad vulkana možete pogledati iz gotovo svih kuteva.

Shiveluch, Bezymianny, Plosky Tolbachik i Kizimen počeli su izbacivati lavu u studenom prošle godine te Kamčatku otad tresu erupcije.

Sva četiri vulkana nalaze se u radijusu od samo 180 kilometara, što ni ne čudi ako znamo podatak da Kamčatka ima najveću koncentraciju aktivnih vulkana na Zemlji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:51