REMEK DJELO

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO ĆE 2026.IZGLEDATI SAGRADA FAMILIA Od početka gradnje prošle 144 godine

 Sagrada Familia Foundation

Slavna španjolska katedrala Sagrada Familia, koja privlači 3 milijuna turista svake godine u Barcelonu, bit će dovršena 2026. godine, obećao je nadležni arhitekt Jordi Fauli.

Gradnja je započela prema nacrtima genijalnog arhitekta Antonija Gaudija, bit će dovršena na stotu obljetnicu njegove smrti, a 144 godine od početka izgradnje.

Katalonski arhitekt znao se našaliti kako se njegov klijent (Bog) ne žuri kako bi vidio završetak izgradnje. Dovršeno je 65% od zamišljenog projekta, a moderna tehnologija omogućit će da ostatak bude dovršen u idućih 13 godina.

- Ako nastavimo sadašnjim tempom, uspjet ćemo - smatra Jordi Fauli, vodeći arhitekt u projektu Sagrada Familia.

Zaklada Sagrada Familia objavila je video projekciju kako bi trebalo izgledati Gaudijevo remek djelo 2013. Riječ je o kombinaciji helikopterske snimke i kompjuterske animacije.

Kada bude dovršena, Sagrada Familia će imati 18 impresivnih tornjeva, 12 posvećenih apostolima, četiri evanđelistima te Isusu i Mariji Djevici. Veličanstvenu baziliku je blagoslovio papa Benedikt XVI prije tri godine i u njoj se održavaju mise, unatoč tome što je ostalo još 35 posto građevinskih radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 21:03