OŠTEĆENA JETRA

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE KORONAVIRUS TRANSFORMIRAO IZGLED LIJEČNIKA IZ WUHANA Koža im je nakon tjedana borbe s bolešću promijenila boju

 
Yi Fan (gore lijevo i desno); Hu Weifeng (dolje lijevo i desno)
 Screenshot / YOUTUBE

Dvoje kineskih liječnika koji su bili teško bolesni od Covida-19, otkrili su da im je koža potamnila nakon što su se oporavili od te bolesti.

Dr. Yi Fan (42) i Dr. Hu Weifeng (42) zarazili su se koronavirusom u siječnju dok su liječili pacijente u bolnici u Wuhanu.

Tamnjenje njihove kože uzrokovala je hormonska neravnoteža nakon što im je jetra oštećena virusom, rekao je njihov liječnik za kineske državne medije.

Dr Yi i Dr Hu su radili i s pokojnim liječnikom Lijem Wenliangom, koji je još u početku upozoravao na koronavirus, zbog čega je kažnjen, a na početku veljače je i sam preminuo od posljedica zaraze.

Obojici liječnika je koronavirus dijagnosticiran 18. siječnja. Najprije su smješteni u bolnicu za plućne bolesti u Wuhanu, a zatim su ih dvaput premještali u druge bolnice.

Kardiolog doktor Yi pobijedio je Covid-19 nakon što su ga liječnici spojili na uređaj ECMO, na kojem je bio čak 39 dana. Radi se o uređaju koji zamjenjuje funkciju srca i pluća te upumpava kisik u krv.

Screenshot / YOUTUBE
Dr. Yi Fan (42)

Za kinesku je državnu televiziju Yi rekao da se uglavnom oporavio. Može se sam okretati u krevetu, no još uvijek mu je teško samostalno hodati. Priznao je i da ga je bolest traumatizirala.

'Kad sam došao svijesti, bio sam jako uplašen. Često sam imao noćne more', ispričao je.

Dodao je i da se često borio sa psihičkim problemima, a liječnici su ga tješili i organizirali mu savjetovanje.

Stanje doktora Hu je nešto ozbiljnije. Taj urolog je u bolničkom krevetu proveo 99 dana, a njegov liječnik, Li Shusheng kaže da je zabrinut za mentalno stanje doktora Hu.

Screenshot / YOUTUBE
Dr. Hu Weifeng (42)

I on je bio na terapiji uređajem ECMO od 7. veljače do 22. ožujka, a ponovno je mogao govoriti 11. travnja. Još uvijek je na odjelu intenzivne njege.

Dr. Li smatra da je koža ovih dvojice liječnika potamnila zbog određenog lijeka koji su primili na početku liječenja, no nije naveo o kojem se lijeku radi.

Naime, jedna od nuspojava tog lijeka je upravo tamnjenje kože. Očekuje se da će im se boja kože vratiti u normalu nakon što im se jetra oporavi, prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:10