PRETRPJELA MOŽDANI UDAR

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SU OVI PSI SPASILI ŽIVOT SVOJOJ VLASNICI 'Odjednom sam pala i nisam se mogla micati. Rekla sam 'curama' da mi treba pomoć...'

 
 Facebook, Youtube screenshot

Dva odana psa spasila su život svojoj vlasnici nakon što je ona dobila moždani udar. Psi su potrčali do susjedine kuće kako bi joj dali do znanja da nešto nije u redu, a sve su snimile nadzorne kamere, prenosi Daily mail.

Labradorice Maureen Hatcher, Bella i Sadie, požurile su do susjedne kuće nakon što se njihova vlasnica srušila dok se tuširala u svom domu na Floridi. Sve se dogodilo početkom prosinca.

'Tuširala sam se, a onda sam se odjednom našla na podu i nisam se mogla micati. Rekla sam svojim curama (psima) da mi treba pomoć', ispričala je 62-godišnja Maureen Hatcher.

Maureen Hatcher Facebook
Maureen Hatcher

Psi su odmah potrčali do susjede Alexandre Naspolini koja je odmah došla provjeriti što se dogodilo. Na video snimci se vidi kako su dva psa istrčala iz kuće prema ulaznim vratima i krenula prema drugoj kući. Hatcher je kasnije ispričala kako obično zaključava ulazna vrata, no toga dana to srećom nije učinila.

Cijelo vrijeme dok su napuštali kuću, psi su lajali, pokušavajući alarmirati nekoga da pomogne njihovoj vlasnici, koja je bila u velikoj opasnosti.

'Obično imam svoju rutinu, no toga dana nisam radila sve kao inače. Sjedila sam i pila kavu kad sam vani vidjela jednog psa. Zatim sam čula kako drugi pas laje iz susjedne kuće', rekla je susjeda Naspolini, koja se nedugo nakon toga vidi i na snimci kako kuca na susjedina vrata držeći jednog od pasa za ogrlicu.

Polako se nagnula pred ulaznim vratima i zazvala susjedu, a zatim pozvonila. Naposlijetku je ušla u kuću kroz otvorena vrata i opet zazvala susjedu.

'Pitala sam psa: 'Gdje je mama? Gdje je mama?', priča Naspolini i dodaje da su ju psi doveli do Hatcher koja je ležala na krevetu. Vidjelo se da je pretrpjela moždani udar: teško je govorila, a jedna strana tijela joj je bila slabija od druge.

Na snimci se zatim vidi kako dolaze djelatnici hitne pomoći i iznose Hatcher. Odvezli su ju u bolnicu. Tri dana kasnije, Hatcher je povratila svoju snagu i vratila se kući svojim psima.

Maureen Hatcher Facebook
Psi Bella i Sadie

'Sretna sam što nemam nikakvih posljedica, hvala liječnicima i osoblju na svemu što su napravili za mene', rekla je Hatcher i dodala kako je sretna što su njezini 'anđeli' Bella i Sadie bili uz nju i spasili ju. Hatcher inače živi sa svojim 21-godišnjim unukom, no on tada nije bio kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:26