UHIĆENJE UŽIVO!

VIDEO Pogledajte snimku uhićenja kradljivaca 100 milijuna eura vrijedne Cezanneove slike!

Policija je uhitila tri osobe povezane s pljačkom, a dramatična snimka prikazuje kako policajac uz prijetnju oružjem naređuje uhićenom osumnjičeniku da legne na tlo.

Ovo je dramatični trenutak u kojem je policija uhitila počinitelje jedne od najvećih krađa umjetnina u Europi.

Srpski policajci uhitili su osumnjičene pljaškaše u Beogradu nakon čega je u prtljažniku automobila marke Renault pronađena 100 milijuna eura vrijedna slika Paula Cezannea "Dječak u crvenom prsluku".

video platform video management video solutions video player

Policija je uhitila tri osobe povezane s pljačkom, a dramatična snimka objavljena na Daily Mailu prikazuje kako policajac uz prijetnju oružjem naređuje uhićenom osumnjičeniku da legne na tlo.

Snimke također prikazuju forenzičke timove dok obrađuju automobil u čijem je prtljažniku otkrivena dragocjena slika omotana u karton.

Djelo francuskog post-impresionista ukradena je iz kolekcije E. G. Buhrlea u Zürichu 2008. godine, zajedno s još tri remek-djela Claudea Moneta, Vincenta van Gogha i Edgara Degasa.

Ukradena djela bila su dio kolekcije od oko 200 djela u vlasništvu milijardera Emila Buehrlea, industrijalca i nacista, koji se u Drugom svjetskom ratu obogatio proizvodeći oružje za Hitlera. Buehrle je umro 1956. godine.

Nakon odgode objave o kojoj se slici radi, vlasti su na jučerašnjoj konferenciji za novinare potvrdili da se radi o Cezanneovom poznatom djelu vrijednom 100 milijuna eura.

U akcijama uhićenja provedenima u Beogradu i Čačku sudjelovale su policijske snage iz nekoliko europskih zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:24