IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

VIDEO: POKUŠAO PREVARITI POLICIJU PA ZAVRŠIO U ZATVORU Jurio je 220 km/h, a onda se hitro prebacio na stražnje sjedalo i tvrdio da nije vozio

 
 Screenshot / YouTube

Britanska je policija objavila prilično šokantnu snimku kamere iz automobila na kojoj se vidi kako autocestom jure za Mini Cooperom čiji je vozač odlučio potegnuti i 220 km/h ne bi li im pobjegao.

Policija se uključila u opasnu potjeru 18. rujna nakon što su dobili dojavu da sve patrole trebaju obratiti pažnju jer se traži Mini Cooper ukraden u Halesowenu u West Midlandsu. Policija je uočila sumnjiv automobil i krenula za njim, a vozač je, shvativši da su ga otkrili, samo ubrzavao.

Tako je u jednom trenutku preko nekoliko traka ulazio u škarice pri brzini od 220 km/h. Na jednom je izlazu odlučio skrenuti, no ušao je u krivi smjer. Policajci su tad shvatili da ga moraju pošto-poto zaustaviti dok nije izazvao tragediju, pa su udarili u njega bočno.

Kao što se vidi na kameri, vozač je odjednom skočio na stražnje sjedalo u namjeri da prevari policiju kako da on nije vozio.

 

Naravno, čim su stigli, vozača Martina Brennana (24) iz Birminghama su izvukli sa stražnjeg sjedala, stavili mu lisice i priveli ga. Dok ga izvlače iz automobila, može se čuti kako Martin govori:

- Ali ja nisam vozio!

- Jesi, jesi. Sve je snimljeno kamerom, nemojmo se praviti glupi - odgovorio mu je policajac.

West Midlands Police
Martin Brennan
 

Nezaposleni Brennan potom je priznao prekoračenje brzine, opasnu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole. Zbog svega toga dobio je 18 mjeseci zatvora, a voziti ne smije tri godine, objavila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2021 16:41