ZBOGOM UGLEDU

VIDEO: POLITIČKI SEKS SKANDAL TRESE RUSIJU! Procurio lascivni filmić bivšeg premijera u klinču s poznatom aktivisticom: 'Putin mu je smjestio!'

 screenshot YouTube

Mihail Kasjanov nekoć je bio politički saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina. U vrijeme njegova prvog predsjedničkog mandata bio je predsjednik ruske vlade, no 2004. godine naprasno je smijenjen, nakon čega se prometnuo u velikog Putinova kritičara i oporbenog lidera.

Ta ga je uloga dovela na metu prokremaljskih medija, koji ga redovito napadaju, a uz posprdan nadimak 'Miša 2%', kojim aludiraju na navodne malverzacije u koje je bio upleten još tijekom 90-ih, od ovoga vikenda protiv njega imaju još jedan sočan materijal. Riječ je o lascivnom filmiću koji je objavila televizijska postaja NTV.

Na mutnom crno-bijelom uratku muškarac koji nalikuje na 58-godišnjeg Kasjanova razodjeven se druži s također razodjevenom ženskom osobom za koju ruski mediji tvrde da je 39-godišnja britanska državljanka i aktivistica u nevladinom sektoru i Kasjanovljevoj stranci Natalija Pelevine. Susret je navodno snimljen u jednom moskovskom stanu.

Promatrači su objavu ovog videa protumačili kao akciju Kremlja s ciljem totalne diskreditacije možda jedinog preostalog oporbenjaka s imalo šansi da na izborima ostvari rezultat kojim bi mogao parirati Putinu. Žrtva ovog napada je i Pelevine, koja je također poznata kao oštra kritičarka Putinove oligarhije, posebice na polju demokratskih standarda i poteza koje vlast povlači u Čečeniji.

Filmić je, kako se čini, snimila skrivena kamera u stanu koji su Kasjanov i njegova ljubavnica očito koristili kao skrovitu lokaciju za svoje romantične aktivnosti. Nije jasno tko je postavio kameru, ali malo tko vjeruje da su to učinili Kasjanov ili Pelevine.

Pelevine je, inače, rođena u SSSR-u, ali s roditeljima je još prije raspada odselila u Britaniju gdje je pohađala privatnu školu, a zatim i stekla diplomu povjesničarke umjetnosti na londonskom sveučilištu. Neko se vrijeme bavila glumom, ostvarila je i ulogu u Hameletu na jednom festivalu u Edinburghu.

Kasnije se u svojstvu političke komentatorice pojavljivala u raznim radijskim i televizijskim emisijama, uključujući i BBC-jeve. U svima njima je zauzimala kritičan stav prema ruskim vlastima.

NTV ju je uz objavu filmića prozuvao zbog čestih putovanja u Sjedinjene Države i navodnih susreta s republikanskim senatorom Johnom McCainom, koji predsjeda jednom organizacijom na ruskoj crnoj listi, te s investicijskim bankarom i velikim kritičarom Putina Williamom Browderom, svojedobnim poslodavcem Sergeja Magnjickog, zbog čije su smrti Amerikanci dijelu ruskih dužnosnika uveli sankcije.

Pelevine ja najavila tužbu protiv NTV-a, dok Kasjanov još nije komentirao snimku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:03