GROZNA SMRT

VIDEO: POSLJEDNJE SEKUNDE ŽIVOTA PRENOSIO NA FACEBOOKU Krenuo u suludi ribolov kajakom, prijatelji u nevjerici gledali što radi

 
 Facebook

Kajakaš Jeremy Worthy podijelio je na Facebooku dvije snimke uživo niti ne sluteći da su to posljednje riječi koje će uputiti njegovim najbližima.

Utopio se samo nekoliko sati nakon što se odvažio na plovidbu kajakom uzburkanim vodama na obalama Novog Južnog Walesa u Australiji.

U 17.45 sati u subotu podijelio je 10-minutni video snimljen iz svoga kajaka dok je pokušavao loviti ribu, no taj posao mu je otežavalo valovito more. Na snimci se čini da je nosio prsluk za spašavanje. Objasnio je kako je provjerio vremensku prognozu te je zbog toga kasnije krenuo na put.

- Mislio sam da će to biti problem.

Manje od sat vremena kasnije, Worthy se opet spojio na Facebook te uživo objašnjavao da olujni vjetrovi bacaju njegov kajak lijevo-desno te da jedva uspijeva veslati.

Vjetar je bio toliko jak da se njegov glas jedva mogao čuti u četverominutnom videu, ali se moglo čuti kako raspravlja sam sa sobom kojim smjerom mu je najsigurnije krenuti prema obali.

Zavod za meteorologiju Novog Južnog Walesa izdao je u subotu poslijepodne upozorenje o lošim vremenskim uvjetima upozoravajući građane da će vjetar dizati valove do 5 metara.

U nedjelju je policija Novog Južnog Walesa u priopćenju za medije izvijestila da je 43-godišnjak pronađen mrtav na plaži Long, te da se vjeruje da se utopio.

Jedan je prolaznik pozvao hitnu službu oko 12.30 sati u nedjelju nakon što je uočio prazan kajak, izvijestila je policija. Lokalna policija izvukla je tijelo muškarca iz vode i pokušala ga reanimirati prije nego što Hitna služba stigne na teren.

- Unatoč iznimnim naporima, muškarac je preminuo na licu mjesta, navodi se u priopćenju.

Policija nije otkrila njegov identitet, ali njegovi zadnji prijenosi uživo su preplavljeni komentarima njegovih prijatelja i poznanika izrazima sućuti i žaljenjem što mu nisu mogli pomoći.

- Žao mi je što si se izgubio i što te nisam mogao pronaći. Uvijek si se trudio pomagati drugima, uvijek ćemo te voljeti, samo su neke od poruka u komentarima.

Prije nego što se drugi put uključio u Facebook live prijenos podijelio je fotografiju sa Google Eartha koji nam odaje njegovu lokaciju.

- Siguran sam da je to bio posljednji poziv u pomoć. Žao mi je prijatelju, trebao sam nazvati spasilačke službe kada sam vidio da se mučiš u olujnom moru. Mislio sam da se možeš nositi s time. Osjećam krivicu jer nisam uvidio u kakvoj se teškoj situaciji nalaziš, napisao je drugi prijatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:51