MEKSIKO

VIDEO: 'PREŽIVIO SAM ISKLJUČIVO ZAHVALJUJUĆI DRAGOM BOGU, OVO JE ČUDO BOŽJE!' Putnik objavio šokantnu snimku pada aviona kojim je letio

 
 REUTERS

Putnički avion tipa Embraer E190 s 97 putnika i četiri člana posade srušio se u utorak na letu iz meksičkog grada Duranga za prijestolnicu Mexico City, a američka televizijska postaja NBC došla je u posjed snimke koju je snimio putnik na letu Ramin Parsa.

"Preživio sam zahvaljujući dragom Bogu. Čudo Božje je da smo još uvijek živi", napisao je Parsa, inače književnik, na Twitteru.

Snimka traje dvije minute i dvije sekunde te se na njoj može vidjeti kako se zrakoplov skršio prilikom slijetanja. Podsjećamo, do pada zrakoplova došlo je samo pet minuta nakon polijetanja s tim da se za sada ne zna zašto je do pada došlo. Putnici su poslije za medije rekli da se zrakoplov srušio ubrzo nakon što je poletio po jakoj kiši. Guverner Duranga José Aispuro dodao je da je nalet vjetra pogodio avion prije no što se iznenada srušio.

Aispuro na Twitteru je objavio kako od 101 osobe koja se nalazila u avionu nitko nije poginuo, no meksičke su vlasti kasnije objavile da je 37 osoba hospitalizirano te da se dvije nalaze u kritičnom stanju. BBC je u utorak izvijestio da je u nesreći ozlijeđeno 85 osoba.

Zasad nema informacija o uzrocima nesreće, koja se dogodila oko 17 kilometara od aerodroma u Durangu.

Putnica Jackeline Flores i njezina kći izvukle su se kroz rupu u trupu zrakoplova, u trenutku kada se avion počeo puniti dimom i kad se počeo širiti plamen. "Mala djevojčica koja je izišla iz aviona plakala je jer joj je noga bila opečena", rekla je Flores, Meksikanka koja živi u Bogoti u Kolumbiji. Flores je kazala da su njezina putovnica i isprave stradali u vatri. "Osjećam se blagoslovljeno i zahvalna sam Bogu", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:13