TREBA SE SNAĆI

VIDEO: PRIZOR IZ BEOGRADA OBIŠAO SVIJET Gospođa zatočena u svom stanu zbog koronavirusa psa na povodcu spušta s balkona da se prošeta...

 

U Srbiji je već neko vrijeme na snazi mjera po kojoj stariji od 65 godina radi epidemije koronavirusa ne smiju napuštati svoje domove tijekom dana.

To dovodi do nevjerojatnih, a u ovom slučaju i urnebesnih scena koje su snimljene na ulicama Beograda. Na snimci se tako vidi starija žena koja na povodcu spušta svog psa s balkona kako bi se malo prošetao ispred zgrade i "obavio što mora".

Omanji pas tako se na dugačkom povodcu najprije spušta s kata zgrade, a na kasnijoj snimci vidi se kako pas, opet viseći na povodcu, biva povučen nazad u stan. Sve to praćeno je smijanjem osoba koje s druge strane ulice promatraju prizor.

Iako je jasno da pas nije ozlijeđen, snimka je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama. Neki su zabrinuti za njega.

- Srećom da žena ne živi na petom katu - napisao je jedan. Drugi kaže da je "ovo tužno" dodajući "o Bože, jadan pas". Ima i onih koji tvrde kako je pas sigurno sretan jer je napokon uspio malo prošetati.

Snimka se u kratkom roku proširila svijetom te je o njoj izvijestio čak i britanski list Daily Mail. Oni navode kako je u Srbiji na snazi policijski sat tijekom kojeg se stariji od 10 ujutro do kraja dana ne smiju izlagati opasnosti i izlaziti iz kuća. Dodaju da je dozvoljena kratkotrajna šetnja pasa u periodu od 20 do 21 sat, na najviše dvadeset minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:16