POSLJEDICE URAGANA

VIDEO Razorene četvrti New Yorka izgledaju kao ratne zone: Cijele obitelji kopaju po smeću i traže hranu!

 YouTube

NEW YORK - I četvrti dan nakon razaranja koje je prouzročio uragan Sandy, veliki dio pogođenih područja još uvijek ima problema sa dobivanjem osnovnih potrepština.

Čak i u samom New Yorku, brojne četvrti su još uvijek bez struje, na benzinskim postajama teško se dolazi do goriva za vozila i generatore, a po ulicama grada mogu se vidjeti obitelji, umirovljenici i mladi kako kopaju po kontejnerima za smeće i tragaju za hranom.

U jednoj od takvih scena, koju su zabilježile i televizijske kamere, lokalni supermarket bacio je svoje zalihe hrane koja se pokvarila nakon četiri dana bez struje, nakon čega su brojni ljudi pohrlili na kontejner kako bi pronašli nešto za sebe ili za svoju obitelj.

Drugi dućani nosili su se s istim problemom drugačije - neki su prodavali robu za gotovinu, jer im ne rade POS uređaji, dok su drugi besplatno dijelili kvarljivu hranu dok je još bila jestiva.

Najgore su pogođeni Lower East Side i East Village, koji su već danima u neprekidnom mraku. Ne zna se kada će se povratiti dostava električne energije, a scene iz tih četvrti sve više nalikuju ratnim zonama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:22