RUKOPIS STAR 120 GODINA

VIDEO: RENOVIRALI HOTEL STAR 120 GODINA Radnici u dimnjaku pronašli nešto senzacionalno

 Screenshot YouTube

Vlasnik hotela u South Tynesideu u Velikoj Britaniji ostao je zapanjen kad su radnici prilikom renovacije hotela u dimnjaku otkrili rukopise stare više od sto godina, i to po svemu sudeći vrlo vrijedne, piše britanski Mirror .

Scott Carlucci odlučio je renovirati hotel Clifton kad su mu radnici dali stranice spaljene knjige zagurane u dimnjak. Rukopis je po prvoj procjeni nastao krajem 19. stoljeća i čini se da sadrži biografije slavnih ljudi koji su živjeli u to doba. Jedan svezak spisa donosi informacije o životu uglednog kemičara i vijećnika Jamesa D. Rossa.

‘Širimo Clifton pa smo započeli s radovima. Radnici su uklanjali kamin iz jedne prostorije kako bi se zidovi mogli srušiti i tad su otkrili gomilu papira zaguranih u dimnjak. Ne možemo sa sigurnošću reći jesu li bili bačeni u vatru ili su nekako ondje zapeli, a možda ih je netko na taj način htio sačuvati. Teško su čitljivi jer je rukopis jako staromodan, a i stranice su prljave od čađe’, rekao je Carlucci i dodao:

‘Znam sigurno da je zgrada izgrađena 1889. godine te da je pretvorena u hotel puno, puno kasnije, šezdesetih godina 20. stoljeća. Nemam nikakvog pojma zašto je autor pisao o Rossu, možda je radio na nekakvom istraživanju. Bilo bi sjajno saznati da je tu živio neki poznati pisac i ako bilo tko ima kakvu informaciju, neka je podijeli s nama.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:30