HOROR U SARAJEVU

VIDEO Sarajevskom fotografu presudile seksualne igrice: Pronašli su ga prerezana vrata, a presudila mu ljubavnica, konceptualna umjetnica?

 Dana Skrba Art/Facebook

Golog, ležeći na stomaku i prerezanog vrata u lokvi krvi pronašli su u četvrtak fotografa Mustafu Bukvića (67) u tamnoj sobi njegove fotografske radionice u ulici Omladinskih radnih brigada u Sarajevu. Za ubojstvo je prvotno osumnjičen Elvir Korać (41), psihički bolesnik koji je već osuđen za ubojstvo svoje obitelji, ali krivnju za mučko ubojstvo priznala je njegova nevjenčana supruga, konceptualna umjetnica Dana Škrba (30), piše Dnevni Avaz .

Kako istraga napreduje, tako se sve više otkrivaju odnosi među navodnim ubojicama i žrtvom, a postaje sve izvjesnije kako je do ubojstva došlo zbog seksualnih igrica između Bukvića i Škrbe.

Kako nezvanično doznaje Dnevni Avaz, Bukvić je Škrbi uplaćivao mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a ova mu je uzvraćala seksualnim uslugama. Upravo se jedna takva isplata odvijala i u četvrtak, ali fotograf nije mogao postići erekciju. Jedan od scenarija ubojstva tvrdi kako je on isfrustriran udario Danu, na što je ona dohvatila skalpel i zaklala ga u tamnoj sobi njegove fotografske radionice.

Ubojstvo je i priznala tijekom saslušanja u policiji, ali se kasnije branila šutnjom.

Iako vjerojatan, ovaj scenarij nije konačan, jer postoje osnovane sumnje da je njeno priznanje lažno te kako zapravo štiti svog nevjenčanog supruga, Elvira Koraća.

- Zaklao sam ga, je... mi je ženu, slikao je golu, slikao mi je i dijete - glasi SMS koji je Korać poslao nakon zločina, piše Dnevni Avaz.

Iako je Korać ubio svoju obitelj, zbog indolentnosti institucija, kako navodi Dnevni Avaz, na Psihijatrijsku kliniku dolazi kako mu se prohtije te je sam imao priliku i motiv izvršiti ubojstvo.

Dana Škrba se trenutno nalazi u pritvoru, a Korać je na Psihijatriji, ali jeza izazvana stravičnim zločinom i dalje se osjeti na sarajevskim ulicama, piše Dnevni Avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 00:31