POTRAGA U TIJEKU

VIDEO: SERIJA EKSPLOZIJA I NAPADA PROTRESLI JUG RUSIJE Ubijena dva policajca, ranjena tri pripadnika Nacionalne garde, beskućnik ostao bez ruke

 REUTERS

U dva odvojena napada, koji su se u posljednjih 48 sati dogodili u gradu Astrahan na jugu Rusije, ubijena su dva policajca, a trojica pripadnika ruske Nacionalne garde su ranjena.

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali zaustaviti automobil radi provjere dokumenata. Napadači su pobjegli s lica mjesta", rekao je glasnogovornik policije u Astrahanu za agenciju Tass.

Također, eksplozija u strogom centru ruskog grada Rostova uzbudila je u četvrtak sve stanovnike, no prema prvim informacijama ne radi se o terorističkom napadu.

Kako javlja agencija Tass, eksplozivna naprava bila je sakrivena u ručnoj svjetiljki, a eksplodirala je nesretnom beskućniku u ruci.

'Beskućnik je pronašao paket i krenuo provjeriti što je u njemu, uključujući i svjetiljku koja je bila pored paketa', poručili su na konferenciji za novinare iz policije te rekli kako je nesretnik u eksploziji ostao bez ruke.

Prema ranijim informacijama, u utorak su neindentificirani naoružani muškarci napali dvojicu policajaca koji su izašli na teren zbog prometne nesreće. Jedan policajac je odmah umro, a za napad su osumnjičena četvorica muškaraca za kojima je raspisana potjernica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 18:51