ROT AM SEE

VIDEO: ŠESTERO MRTVIH U NJEMAČKOJ Novi detalji o masovnoj pucnjavi: Obiteljska svađa eskalirala je na najgori mogući način...

 
 Marijan Murat/DPA / AFP

U današnjoj masovnoj pucnjavi u južnom njemačkom gradiću Rot am See smrtno je stradalo šest osoba, a još dvije su ozlijeđene. Jedna od njih je u životnoj opasnosti.

Policija je objavila da je počnitelj 26-godišnji njemački državljanin koji je uhićen nakon što je sam pozvao policiju s mjesta zločina. Među smrtno stradalima su tri muškarca i tri žene, uključujući i roditelje ubojice. Dvoje ubijenih nisu bili iz Rot am Seea.

Iako se prvotno spekuliralo da je riječ o terorizmu - što su po društvenim mrežama odmah počeli proliferirati faktori kao što je ekstremno desna stranka Alternativa za Njemačku - policija je vrlo brzo objavila da je riječ o obiteljskoj svađi koja je eskalirala na najgori mogući način.

Glasnogovornik policije kazao je da su s počiniteljem uspjeli voditi “koherentan razgovor”, ali da nisu mogli dokučiti motiv za zlodjelo. Masakr je počinio poluatomatskom puškom za koju je imao valjanu dozvolu.

Policija je, inače, obavijest o pucnjavi dobila danas u 12.45 sati i stotinjak pripadnika policije iz svih okolnih mjesta se zaputilo na mjesto događaja, gdje su stigli 12 minuta kasnije.

Rot am See je mjestašce od oko 5400 stanovnika koje se nalazi u pokrajini Schwäbisch Hall na sjeveru njemačke savezne države Baden-Württemberg, otprilike na pola puta između Frankfurta i Nürnberga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:32