ŠOKANTAN PRIJENOS

VIDEO: SMRTNA KAZNA UŽIVO Kinezi na televiziji prenosili egzekuciju četvorice mafijaša

This frame grab taken from Chinese TV CCTV on March 1, 2013 shows convicted murderer and gang leader Naw Kham of Burma accepting an interview before he was transferred for execution in Yunnan Province. Naw Kham, a Burmese drug gang leader, and three of his accomplices were condemned to die by lethal injection for the killing of 13 Chinese sailors on the Mekong River in October 2011. CHINA OUT AFP PHOTO CHINA OUT AFP PHOTO / CCTV --- EDITORS NOTE ---- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / CCTV" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 AFP

PEKING - Kina je smaknula četiri strana državljana osuđena na smrt zbog ubojstva 13 kineskih ribara na rijeci Mekongu 2011. nakon što ih je prikazala na državnoj TV postaji, objavio je BBC.

CCTV je u posebnoj emisiji uživo prenosila odlazak četvorice osuđenika iz njihovih ćelija do mjesta smaknuća, ali sam čin usmrćivanja nije prikazala. Smrtna kazna izvršena je smrtonosnom injekcijom u Kunmingu, u provinciji Yunnan.

Na društvenim mrežama izraženo je mnogo žestokih kritika spram prikazivanja osuđenika na smrt, za koje tvrde da je bešćutno.

Vjeruje se da su sad prvi put u kineskoj povijesti uživo prikazani osuđenici na smrt kako odlaze na izvršenje kazne.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako taj slučaj ističe odlučnost Kine da se uhvati u koštac s prekograničnim zločinom.

VIDEO Šokantni dokumentarac o osuđenicima na SMRTNU KAZNU: Uz posljednji obrok mogu birati i način na koji će umrijeti

"Važna poruka koju ovaj slučaj šalje je da pokazuje odlučnost Kine i vlasti uključenih zemalja da blisko surađuju u borbi protiv prekograničnog zločina", rekao je glasnogovornik ministarstva Hua Chunying.

Ribari su pronađeni mrtvi u listopadu 2011. u dvama kineskim teretnim brodovima na tajlandskoj strani rijeke, a optuženi su proglašeni krivima za međunarodno umorstvo, krijumčarenje droge, otmicu osoba i plovila.

Među osuđenicima na smrt bio je i Burmanac Naw Kham, kojeg se smatralo jednim od najutjecajnijih paravojnih moćnika u Zlatnom trokutu koji čine Tajland, Laos i Mianmar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:49