OPASAN INCIDENT

VIDEO: SNIMKA INFLUENCERICE RAZBJESNILA JAVNOST: 'KAKVA GLUPAČA!' Samo pukom srećom nije nikog ubila, a na sudu se raspala

 
 screenshot Facebook Lisa Calderon

Policiji u Torontu jučer se predala 19-godišnjakinja nakon što je optužena da je navodno bacila dva stolca s balkona zgrade na 45. katu na ulicu punu ljudi. Taj se incident vidi u video snimci snimljenoj u subotu, a brzo se proširio Internetom.

Radi se o 19-godišnjoj Marcelli Zoia. Stolci koje je s balkona zgrade bacila pali su na ulicu ispred glavnog ulaza jednog stana, no nema izvješća o ozlijeđenim osobama.

Sve se dogodilo navodno u stanu kojeg je unajmila putem Airbnb-a. Na toj se stranici na fotografiji vide dva stolca koji izgledaju baš kao ti koji su bačeni s balkona. Ipak, s Airbnb-a su priopćili kako Zoia nikad nije koristila njihove usluge. Unatoč tome, tvrtka je uklonila račun osobe koja je napravila rezervaciju upravo u toj zgradi.

'Ljuti smo zbog očiglednog nepoštivanja sigurnosti zajednice i blokirat ćemo račune svih gostiju koji su povezani s tim incidentom', poručili su s Airbnb-a.

Stanovnici te zgrade u Torontu rekli su da je taj stan jedan od nekoliko njih u zgradi koji su u vlasništvu osobe koja često iznajmljuje putem Airbnb-a.

Nakon nekoliko dojava građana, policija je identificirala Zoiu kao počiniteljicu i zatražili su da se preda.

Ona je inače na društvenim mrežama poznata influencerica. Sada je optužena za ugrožavanje života, ugrožavanje imovine i stvaranja neugodnosti.

Na svom Instagram računu koji je sada izbrisan, imala je oko 4000 sljedbenika. Nakon ovoga je obrisala i svoj račun na Facebooku.

U srijedu se pojavila na sudu, a puštena je uz jamčevinu od 2.000 dolara te je otišla živjeti sa svojom majkom. Zabranjen joj je i svaki kontakt s četiri osobe koje su u vrijeme incidenta bile s njom.

'Srami se zbog toga što se dogodilo i voljela bi da se to nikad nije dogodilo. Naravno da nije htjela nikoga ozlijediti', rekao je njezin odvjetnik Greg Leslie i dodao da njegova klijentica razumije bijes javnosti. Ističe da se sve dogodilo zbog pritiska vršnjaka.

Zoia je sud napustila sa smiješkom i frapuccinom iz Starbucksa u rukama, a zatim je ušla u taksi.

Njezina prijateljica iz srednje škole Jenna Periti nazvala ju je pametnom djevojkom i rekla da je objava ove videosnimke nepravedna. Zoia je u Kanadu stigla iz Brazila s majkom.

'Ona je pametna cura no ponekad se druži s ljudima koji se upliću u krive stvari', rekla je Periti.

Tyler Walton je za Daily mail rekla da je taj stan unajmila putem Airbnb-a istog dana kad su stolci letjeli s balkona. Vlasnici stana su ju zamolili da dođe malo kasnije od dogovorenog vremena jer su prijašnji stanari ostavili velik nered. I ona je posvjedočila da je dva stolca vidjela na pločniku ispred zgrade, a kaže i da su to bili isti stolci koje je vidjela na fotografijama prilikom unajmljivanja stana. Kad je stigla u stan, tih stolaca gore nije bilo.

Gradonačelnik Toronta John Tory rekao je da je ovo poruka svima da će snositi posljedice za ovakvo neodgovorno i neprihvatljivo ponašanje koje je nekoga moglo teško ozlijediti ili čak i ubiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:12