NADZORNA KAMERA

VIDEO: SNIMLJEN TERORISTIČKI NAPAD NA ANKARU Trenutak u kojem je strašna detonacija potresla cijeli kvart i ubila desetke ljudi

Erdogan je odmah sazvao hitan sastanak svog sigurnosnog tima, a Davutoglu otkazao put u Bruxelles
 Printscreen: YouTube / Reuters

U atentatu autobombom u srijedu navečer na vojni konvoj u središtu Ankare ubijeno je najmanje 28 osoba i ranjena 61, rekao je zamjenik premijera Numan Kurtulmus.

U tom terorističkom napadu živote je izgubilo 28 osoba, a 61 je ranjena, rekao je novinarima Kurtulmus, i obećao da će vlada poduzeti sve mjere i pronaći počinitelje napada.

Prema prethodnim podacima guvernera Ankare bilo je 18 ubijenih i 45 ranjenih. Kurtulmus zasad nije mogao reći tko stoji iza atentata izvedenog u središtu grada s više od 5 milijuna stanovnika, jer vlada još ne raspolaže ikakvim informacijama. Ipak, neslužbeno se moglo čuti, prema izvješćima agencije Reuters, da Turci krivnju svaljuju na Kurde, odnosno njihovu Radničku stranku Kurdistana (PKK). Kurdski izvori istoj agenciji kažu da je vjerojatnije da je napad izvršila islamska država.

U međuvremenu je na internet procurila i snimka eksplozije koju je zabilježila nadzorna kamera praktički na licu mjesta.

"Turska nikad nije pokleknula pred nasiljem i nikad neće!" rekao je i dodao da je predsjednik Recep Tayyip Erdogan otkazao radni posjet Azerbajdžanu u četvrtak, dok je nešto prije premijer Ahmet Davutoglu otkazao put u Bruxelles.

Predsjednik Erdogan je u srijedu navečer obećao odgovor na atentat u Ankari. "Turska neće oklijevati u bilo kojem trenutku, bilo gdje i u bilo kojoj prigodi iskoristiti svoje pravo na legitimnu obranu", naveo je Erdogan u pisanoj izjavi koju je objavila njegova služba za odnose s javnošću.

Nakon napada u Ankari otkazan je sastanak skupine 11 zemalja EU koje pristaju prihvatiti veći broj izbjeglica iz Turske, koji se trebao održati u četvrtak u Bruxellesu, objavili su u srijedu diplomatski izvori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 12:46