NEPOZNAT MOTIV

VIDEO: SNIMLJENA NEVJEROJATNA DRAMA U CENTRU NAJVEĆEG AUSTRALSKOG GRADA Hrabri građani svladali napadača - na kraju je završio sa stolcem na glavi

Napadač je izbo nožem ženu u centru Sydneyja. U blizini napada pronađen je leš još jedne žene, a policija vjeruje kako su napadi povezani
 screenshot twitter

Ženska osoba prevezena je u bolnicu nakon što je zadobila ubodne rane u napadu nožem koji se u utorak dogodio u središtu australskog grada Sydneyja, objavila je australska policija.

Policija je privela muškarca koji ju je napao, a napadač je prethodno pokušao nožem napasti još nekoliko osoba, navode policijski izvori o incidentu koji je u utorak rano popodne po lokalnom vremenu izazvao nesvakidašnji zastoj u prometnim ulicama poslovnog središta najvećeg australskog grada.

"Imamo žensku osobu izbodenu nožem kojoj su hitne službe priskočile u pomoć i odvezle je u gradsku bolnicu", kazao je načelnik policije Gavin Wood.

A woman is taken by ambulance, as police officers investigate a scene following reports of a stabbing in Sydney, Australia, August 13, 2019.  Dean Lewis/AAP/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.     TPX IMAGES OF THE DAY
Dean Lewis/AAP / REUTERS
Napadnuta žena u Sydneyju

Po njegovim riječima, zadobivene ozljede nisu opasne po život.

Wood je također rekao da se čini da napad nije ničim bio izazvan, a policija će provesti istragu kako bi utvrdila motive napada.

ATTENTION EDITORS - SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB    A woman is carried by paramedics, as police officers investigate a scene following reports of a stabbing in Sydney, Australia, August 13, 2019.  Dean Lewis/AAP/via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE. AUSTRALIA OUT. NEW ZEALAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN NEW ZEALAND. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN AUSTRALIA.
Dean Lewis/AAP / REUTERS
Napadnuta žena u Sydneyju

Snimke na Twitteru pokazuju muškarca kako nakon napada juri preko gradskog raskršća i preskače preko zaustavljenih automobila mašući nožem. Nekolicina hrabrih građana pokušavala ga je uloviti.

U jednom se trenutku napadač popeo na automobil, mahao nožem i urlao, a jedan od svjedoka koji ga je svladao sugerirao je da je ozlijedio više ljudi.

- Prokleto go***, znaš li koliko si ljudi ozlijedio, majmune - čuje se muškarac na videu koji je snimio novinar 7 Newsa Andrew Denney.

Napadač je pao na zemlju kada mu je jedan automobil prepriječio put i jedna ga osoba zaustavila stolicom.

Prethodno je zaposlenica obližnje trgovine Subway telefonski izjavila kako su "vidjeli napadača koji je protrčao s krvavim nožem".

"Policija je stigla i blokirali su ulicu pa ne možemo van", kazala je svjedokinja.

REFILE - ADDITIONAL INFORMATION  People walk past security officers standing around a barricaded area, following reports of a stabbing incident in the central business district of Sydney, Australia, August 13, 2019, in this still image from video obtained via social media. Twitter @THEBORINGGIT via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.
@THEBORINGGIT VIA REUTERS

Australski su mediji naknadno objavili vijest da je samo nekoliko metara od mjesta na kojem je uhvaćen napadač, u stanu stambene zgrade pronađena mrtva žena, s prerezanim vratom. Policija je za News.com.au potvrdila da je pronađeno tijelo ženske osobe i da vjeruju da su napadi povezani, no nikakve detalje još nemaju jer se slučaj tek istražuje.

- Imajte na umu da imamo nekoliko mjesta zločina, a istraga je tek počela. Situacija je vrlo ozbiljna, ali želim naglasiti najvažnije - prijetnje više nema - rekao je novinarima načelnik policije Gavin Wood.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:16