SNIJEG I VJETAR

VIDEO: SNJEŽNA VIJAVICA IZAZVALA KAOS KOD KUPRESA Kamioni i tegljači zarobljeni u kilometarskim kolonama, policija upozorava vozače da ne kreću na put

 
 Screenshot / Facebook

Snažan vjetar, koji povremeno stvara veće snježne nanose, pravi probleme i povremene zastoje na magistralnoj prometnici na Kupreškome polju, objavila je u utorak tamošnja policija.

Brojni kamioni i tegljači ostali su posve zarobljeni u višekilometarskoj koloni tijekom nekoliko sati zbog slabe vidljivosti izazvane snježnom vijavicom na magistralnoj prometnici M-15 Kupres - Šujica. Snažan vjetar povremeno na cesti stvara i veće nanose snijega koji pada od jučer, navode dužnosnici Policijske postaje u Kupresu. U popodnevnim satima uspostavljen je promet na toj dionici ceste, ali se i dalje odvija otežano.

Policija upozorava vozače da voze krajnje oprezno s obzirom na smanjenu vidljivost te mjestimičnu poledicu na kolniku.

Na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica zbog sniježnih nanosa na planinskom prevoju Borova Glava obvezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i tegljače, naveo je Auto-moto savez iz Mostara.

O pogubnom vremenu posvjedočila je i jedna gospođa iz toga kraja koja je na Facebooku napisala:

- Krenula sam prije dva sata, ali sam se zbog vjetra i mećave morala vratiti. Srela sam mnogo šlepera, neki su bili u kolonama po pet- šest, to je znak da će kolone biti duge, a preticanje otežano. Uspjela sam doći kući, ali pitanje je da li će put do moje kućice sutra biti prohodan. Dragi vozači, vi koji morate da putujete, budite oprezni, noć na planinama uz buru i mećavu jako je opasna. Na Kupresu su ljudi gubili život u ovakvom nevremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:43