NAPALI GA U UREDU

VIDEO: ŠOK U UKRAJINI Pretukli direktora televizije: 'Životinjo, daj ostavku, ti si rusko smeće!'

Skupina bijesnih političara upala je u direktorov ured ljutita zbog odluke da prenosi svečanost iz Kremlja

KIJEV - Privremeni direktor ukrajinske državne televizije bio je prisiljen podnijeti ostavku, nakon što su desničarski zastupnici provalili u njegov ured i počeli ga tući.

Skupina bijesnih političara, članova ultradesne stanke Sloboda, upali su u ured Aleksandra Pantelejmonova ljutiti zbog njegove odluke da prenosi svečanost iz Kremlja, na kojoj je ruski predsjednik Vladimir Putin svečano potpisao sporazum kojim je Krim službeno pripojen Rusiji.

Počeli su ga udarati po glavi i vikati sve dok privremeni direktor nije pristao odstupiti s pozicije šefa državne televizije. Vrijeđali su ga i optuživali da je ruski plaćenik. Cijeli su napad snimali, a onda ga sami stavili na internet.

- Potpiši ostavku. Sjedni! Rekao sam ti da sjedneš, grmio je na Pantelejmonova jedan od bijesnih desničara.

- Evo ti papir, olovka.. Ajde, brzo potpiši ostavku, životinjo. Ti si rusko smeće!, vrijeđao ga je bijesni zastupnik, na što mu je pretučeni direktor odgovorio:

- Ja nisam Rus, ja sam Ukrajinac.

Dobio je još ljući odgovor.

- Ti Ukrajinac? Ti si g****! Radiš za Moskvu i prodaješ laži Ukrajincima s našim novcem, bjesnili su desničari.

Među nasilnicima je bio i Igor Mirošničenko, član parlamentarnog odbora za slobodu govora. Nakon napada novinarima je rekao kako smatra da nije učinio ništa loše, ali je pristao na istragu.

Pantelejmonov je šef televizije Prvi kanal, koja je za vrijeme Janukovičeve vlasti optuživana za cenzuru i pristrano novinarstvo.

Stranka Sloboda jedna je od pet najvećih stranaka u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:58