MIHAIL SAAKAŠVILI

VIDEO: ŠOKANTNE SNIMKE IZ UKRAJINE Pogledajte kako su naoružani tipovi upali u restoran, zgrabili vođu oporbe, strpali ga u kombi i odveli do Poljske

 
 Screenshot / Facebook

Oporbeni ukrajinski političar Mihail Saakašvili, optužen da je želio izvesti državni udar i kojem je prošlog ljeta oduzeto ukrajinsko državljanstvo, uhićen je i protjeran u Poljsku kamo je i potvrđeno da je stigao.

"Ta se osoba ilegalno nalazila na ukrajinskom teritoriju i zato je poslana prema zemlji iz koje je stigla, kršeći ukrajinski zakon", navele su ukrajinske pogranične službe u priopćenju.

"Javio se telefonom. U Varšavi je", napisao je član Saakašvilijeve političke stranke, David Sakvarelidze na Facebooku.

Ranije je objavljeno da su ukrajinskog vođu oporbe privele tijekom dana nepoznate osobe. Špekuliralo se da iza toga stoje migracijske službe, te da bi mogao biti protjeran nakon što mu je sud u Kijevu 5. veljače odbio zahtjev da ga se ne izručuje.

"Nepoznate maskirane osobe privele su i odvele Mihaila Saakašvilija... otmičari su bili u tri bijela kombija", pisalo je na Facebooku, na kojem je objavljena i snimka ljudi u zelenim uniformama bez obilježja kako vode Saakašvilija iz jednog restorana.

"Po nekim informacijama oni (otmičari) su pripadnici posebne postrojbe graničnih službi", kazala je njegova glasnogovornica.

Predsjednik Gruzije devet godina do 2013., Saakašvili se preselio u Ukrajinu nakon tamošnjeg ustanka i bio je regionalni guverner od 2015. do 2016.

Napustio je to mjesto nakon svađe s predsjednikom Petrom Porošenkom.

Saakašvili optužuje ukrajinske vlasti za vrlo raširenu korupciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:08