STRAVA U WASHINGTONU

VIDEO: SPASITELJI PRIZNALI 'Tražimo gotovo 200 ljudi nestalih u odronu, nade ima sve manje'

Broj žrtava odrona tla do kojeg je došlo u subotu u američkoj državi Washington porastao je na 14 nakon što je pronađeno novih osam poginulih, objavio je šef spasilačke službe okruga Snohomish, John Pennington.

Rano jutros Pennington je kazao kako se nestalima smatra 108 osoba, no ta se brojka za nekoliko sati popela na 176.

Komad brda iznad regije Oso, sjeveroistočno od Seattlea urušio se u obližnju rijeku stvorivši klizište koje je opustošilo velik dio područja.

Više od 100 spasitelja sa psima i sonarnom opremom uz zrakoplovnu pomoć traži nestale i blato otklanjaju golim rukama, iako vjeruju da se većina zbog nereda koji vlada na terenu nije moglo javiti.

- Još uvijek se nadamo, no imamo na umu da nismo našli ni jednu živu osobu od nesreće koja se dogodila u subotu - kazao je šef službe spašavanja John Pennington koji je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je u vrijeme odrona velik broj stanovnika bio u svojim domovima.

- Neću odustati... Znam da će pronaći mog supruga i djecu. Molim vas, molite se za nas - kazala je Jonielle Spillers koja strahuje da je u odronu izgubila troje od četvero maloljetne djece.

Američki predsjednik Barack Obama, koji se nalazi u Nizozemskoj na međunarodnoj konferenciji, potpisao je uredbu o hitnoj vladinoj pomoći koja će upotpuniti pomoć savezne države i lokalne zajednice ugroženom stanovništvu, objavila je Bijela kuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:55