URNEBESNA EKSPERTIZA

VIDEO: STEVEN SEAGAL O OPSADI KRIMA 'Sve su to spinovi, treba nam diplomatska diplomacija'

 YouTube

Američka akcijska filmska legenda Steven Seagal, koji je između ostalog poznat i po glavnoj ulozi u filmu 'Pod opsadom', komentirao je za rusku državnu televiziju RT situaciju na Krimu, koji je odnedavno pod opsadom Rusije.

'Pa, ovdje je riječ baš o onome što smo mi - tu ubrajam sebe, nekoliko članova Kongresa i milijune drugih ljudi - pokušavali izbjeći. Jako je puno političke retorike, jako je puno političkih spinova', započeo je svoju stručnu analizu Seagal, inače dobar prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, s kojim dijeli strast prema borilačkim vještinama.

Glumac se javio sa svog imanja u Arizoni, a izgledao je prilično umorno i neispavano.

Za RT je ustvrdio da u američkim medijima nije moguće čuti ruska stajališta o aktualnim zbivanjima na Krimu.

'Primjerice, jutros sam baš nešto gledao na televiziji i čujem da je netko s nekakvog broda na Crnom moru dao ultimatum. Predajte se do 5 ujutro ili slijedi invazija. Odmah sam bio siguran da se takvo nešto nije moglo dogoditi i onda kasnije čujem da govore da se to eto možda nije ni dogodilo... Sve takve stvari nisu nimalo konstruktivne, ne doprinose diplomatskim odnosima, a to upravo trebamo. Trebamo smirenost i ljude koji su u stanju sagledati cijelu stvar iz šire perspektive i reći što je najbolje za Ukrajinu, a što za Rusiju', raspričao se Seagal.

Zatim je stao u obranu svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, za kojeg je rekao da je izabran 'uobičajenim diplomatskim kanalima kroz glasanje i tako to'.

'Meni se čini da su se odjednom pojavili huligani koji su po cijelom gradu počeli bacati bombe. Tko su ti ljudi, odakle su se pojavili? To te ja pitam. I onda odjednom vlast je srušena', nastavio je Seagal pitajući se zašto ti huligani nisu vlast rušili 'normalnim diplomatskim procedurama'.

Kaže da mu je jako zanimljivo da se sve ovo počelo događati baš pred početak Olimpijskih igara, a onda je krivnju za sve svalio na Europsku uniju, zbog koje je, kaže on, s vlasti pala i Margaret Thatcher.

Na kraju bizarnog razgovora zatražio je da svi ostanu hladne glave jer u ovom bi trenutku, kaže, na djelu trebao biti vrhunac 'diplomatske diplomacije'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:49