NA RUBU TUČNJAVE

VIDEO: ŠTO SE TO DOGAĐA U HRVATSKOM SUSJEDSTVU!? Jučer Crna Gora, a danas Srbija... Potpuni kaos u Skupštini, prvo letjele uvrede, a potom i šake!

 
 youtube screenshot

Lider ultrakonzervativne srpske stranke Dveri Boško Obradović izazvao je veliki incident u Skupštini Srbije, koji je u jednom trenutku gotovo prerastao u tučnjavu svih zastupnika, piše B92.

Obradović je ušao u dvoranu tijekom zasjedanja sa zastupnikom Ivanom Kostićem te je s velikim transparentom protiv vlasti Crne Gore stao kod govornice, nakon čega je uslijedio opći metež, a predsjednica Skupštine Maja Gojković je prekinula sjednicu i pozvala zastupnike i osiguranje na mir.

Obradović je ušao u dvoranu s transparentom na kojem je pisalo "Milo lopove, ne damo ti svetinje" i kod govornice počeo nešto govoriti, ali se u prijenosu nije moglo čuti što, jer je mikrofon bio isključen.

Na to su reagirali zastupnici vladajuće većine Vladimir Marinković, Aleksandar Martinović i ministar Aleksandar Vulin, i prišli Obradoviću i Kostiću.

U dvorani se potom pojavilo i skupštinsko osiguranje, ali ih je Gojković pozvala da ne reagiraju, a zastupnike da ne nasjedaju na provokacije.

Nakon toga zastupnici većine su se vratili u klupe, a Obradović i njegovi zastupnici izašli su iz dvorane, piše B92..

U hodniku se lider Dveri obratio novinarima i rekao da je to bio "politički performans", uobičajen u svjetskoj parlamentarnoj praksi, s ciljem da izraze nezadovoljstvo i odlukama u Podgorici i "mlakim" reagiranjem u Beogradu na te odluke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:58