NESREĆA U KAZANU

VIDEO: STRAVIČNA SNIMKA PADA AVIONA Boeing 737 se vertikalno zabio u pistu i eksplodirao!

Uzrok nesreće još se ne zna, no teroristički je napad definitivno isključen. Istraga se bavi pitanjem radi li se o pogreški pilota ili, pak, nekom tehničkom problemu

Putnički avion Boeing 737, koji se u nedjelju srušio pri slijetanju na putu iz Moskve u Kazan, strmoglavio se vertikalno na pistu, objavio je danas ruski ministar prijevoza Maksim Sokolov.

Tehnički problemi?

- Avion je bio uspravan, praktički uspravan, ali videosnimke nisu jako kvalitetne jer je bila noć - rekao je Sokolov.

U nesreći su poginuli svi u avionu, 44 putnika i šest članova posade, među kojima i sin predsjednika Tatarstana Irek Minikhanov te dvoje male djece. Istražitelji su pad rekonstruirali prema podacima iz crne kutije. Avion je bio dio flote Tatarstan Airlinesa.

U nastavku istrage stručnjaci pokušavaju otkriti jesu li tehnički problemi okrenuli avion nosom prema tlu ili je u pitanju bila pogreška pilota. Policija je isključila mogućnost terorističkog napada. Istražitelji smatraju da su problemima mogli pridonijeti i slaba kvaliteta goriva te loše vrijeme jer je u vrijeme pada aviona u Kazanu kišilo. Krhotine i tijela poginulih bili su rasuti na širokom području.

Snažne vibracije

Danas je počelo sakupljanje uzoraka DNK od rođaka poginulih kako bi se dovršila identifikacija.

Novinarka koja tvrdi da je tim istim avionom u nedjelju ujutro putovala u Moskvu, kaže da su osjetili snažne vibracije pri slijetanju. Avion se, kaže, toliko tresao dok ga je bacalo u raznim smjerovima, da nisu znali je li ga zahvatio snažan vjetar ili je avion pokvaren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:44