STRAVIČNA SUDBINA

VIDEO Supruga masovnog ubojice iz Srbije izašla iz bolnice i obišla grob svog sina: Njeno svjedočanstvo će otkriti motiv?

 Marko Todorović/Telegraf.rs

Javorka Bogdanović (60), supruga ubojice iz Velike Ivanče, koji je iz pištolja ubio 13 osoba a zatim sebe, jučer je puštena iz bolnice i vratila se kući, javlja Telegraf.rs .

Reporter Telegrafa snimio ju je kako u pratnji dvije kćeri blizanke i zeta obilazi grob svog sina, kojeg je pomahnitali Ljubiša među prvima ubio. Ožalošćena majka Javorka zapalila je svijeću na grobu pokojnog sina Branka, ne izusitivši niti jednu riječ, samo je sjedila i plakala.

U jednom je trenutku poljubila Brankov križ i kroz plač izustila: - "E moj sine, rano moja, moja mladosti."

Zatim je otišla u obližnje selo Jagnjilo gdje će ubuduće živjeti.

Susjedi su iznenađeni Javorkinim brzim oporavkom.

- Brzo se oporavila, stala na noge i skupila hrabrosti da ponovo uđe u tu kuću. Ona je ovdje uvijek dobrodošla. Ta žena je naš heroj, 'ko zna koliko bi bilo mrtvih da ona, onako ranjena, nije pozvala policiju - rekao je prvi Javorkin susjed Milovan Konstantinović za Telegraf.

- Svi je volimo, ona je dobra žena koja je prošla kroz velike muke. Vidio sam danas da prodaju stoku i da neki ljudi odnose njen namještaj, što je znak da nam Javorka odlazi. Mnogi od nas smatraju da nam je život spasila - kazao je za Telegraf jedan od mještana.

Masovni ubojica iz šumadijskog sela Velika Ivanča Ljubiša Bogdanović neće biti pokopan, već kremiran, odlučile su njegove kćeri koje, kao ni njihovi susjedi i suseljani, ne žele da grob oca-ubojice bude pored grobova 13 njegovih žrtava, među kojima su mu i majka i sin.

Kćeri su odlučile kremirati oca-ubojicu, a gdje će rasuti ili pohraniti njegov pepeo ostat će obiteljska tajna, ali uz suglasnost lokalnih vlasti.

S Javorkom Bogdanović u međuvremenu je razgovarala i policija, a njezino svjedočenje bi, kako se očekuje, moglo ukazati na okolnosti i motive stravičnog zločina.

NAPOMENA: Nije dozvoljeno prenošenje ovog teksta, njegovih dijelova i fotografija bez dozvole Uredništva portala Telegraf.rs.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:40